XI Jinping ar putea fi înlăturat printr-o lovitură de stat, avertizează un fost diplomat

XI Jinping ar putea fi înlăturat printr-o lovitură de stat, avertizează un fost diplomat

XI Jinping va fi înlăturat printr-o lovitură de stat, în timp ce se confruntă cu o revoltă fără precedent, mai importantă decât cea din Piața Tiananmen, este avertismentul unui fost diplomat, ca urmare a protestelor de amploare față de restricțiile anti COVID-19.

Proteste față de Xi Jinping FOTO Profimedia

În opt orașe din China au fost înregistrate proteste de amploare față de măsurile restrictive care vizează libera circulație a persoanelor. Protestatarii i-au cerut demisia dictatorului chinez, o situație neobișnuită în China , țară condusă cu mână de fier de peste șapte decenii de către Partidul Comunist, potrivit publicației The Sun.

Protestele au început după ce zece persoane au murit joi într-un incendiu într-un bloc turn din Urumqi, tragedie pusă pe seama măsurilor stricte de izolare a orașului împotriva răspândirii virusului Covid-19 .

Protestatarii din Urumqi s-au confruntat cu forțele de ordine, au distrus bariere și au scandat: „Puneți capăt blocării Covid".

La scurt timp, protestele au început și în marile orașe de la Shanghai la Beijing

„Jos Partidul Comunist Chinez!"

Demonstranții curajoși au cerut demisia lui Xi și înlăturarea Partidului Comunist. Acest gen de manifestări și critici se pedepsesc cu ani de închisoare, ceea ce demonstrează disperarea cetățenilor chinezi.

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, protestatarii au ocupat terenurile a două universități din Beijing, în timp ce mulțimile din Shanghai au scandat „Jos Partidul Comunist Chinez!".

Astfel de proteste de amploare sunt fără precedent de la mișcarea prodemocrație condusă de studenți în Piața Tiananmen din 1989, care a fost zdrobită cu forța mortală de către armată.

Pe măsură ce națiunea devine tot mai epuizată de politica zero Covid a țării, fostul diplomat Roger Garside a avertizat că "nu mai există cale de întoarcere" acum - iar polițiștii vor primi în cele din urmă ordinul de a folosi forța asupra protestatarilor.

El a declarat pentru The Sun: "Acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată de la începutul guvernării Partidului Comunist în China, în 1949. Chiar și în 1989, oamenii nu au cerut în mod explicit ca liderul să "demisioneze" sau ca Partidul Comunist să facă acest lucru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...