10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

Zece polițiști de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara au fost ridicați și duși la audieri, luni dimineață, agenții fiind cercetați pentru că ar fi luat mită circa 100.000 de lei în numai 4 luni, a anunțat Direcția Generală Anticorupție – Timiș.

Comunicatul DGA:

Astăzi, 14 iunie 2021, la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Timiș au pus în executare un număr de 10 mandate de aducere față de 10 agenți de poliție din cadrul S.R.P.C.I.V. – Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara, suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită.

În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită.

La acest moment, cei 10 agenți de poliție sunt audiați de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca acesta să dispună în consecință cu privire la luarea unor măsuri preventive.

La activitățile de procedură penală s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. – Centrul Operațional 2 Timișoara și Serviciul Județean Anticorupție Arad.

În funcție de evoluția cercetărilor vom reveni cu detalii.

Știrea inițială

Zece poliţişti de la Serviciul de Înmatriculări Timiş au fost duşi luni dimineaţa la audieri într-un dosar în care sunt suspectaţi de corupţie. Poliţiştii au fost duşi la audieri de la un curs de prevenire a corupţiei la care au fost convocaţi.

Mai mulţi poliţişti de la Serviciul de Înmatriculări Timiş, care are sediul în Iulius Mall Timişoara, sunt suspectaţi că primeau „atenţii” pentru înmatricularea mai rapidă a unor maşini.

Potrivit pressalert.ro, banii erau puşi în documentele care erau preluate de cei de la Înmatriculări, iar un agent a ajuns să câştige astfel şi câte 200 de euro pe zi. Potrivit sursei citate, pentru a-i ridica pe cei zece suspecţi, cei de la SAJ Timiş au recurs i-au convocat pe cei vizaţi la un seminar de prevenire pe teme de corupţie. Când au ajuns, cei zece agenţi agenţi au fost ridicaţi de cei de la DGA şi duşi pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…

5 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?