100.000 de euro găsiți vineri la percheziția din casa unui medic din Botoșani

100.000 de euro găsiți vineri la percheziția din casa unui medic din Botoșani

Poliţiştii din Botoşani au efectuat percheziţii la cabinetul medical şi la locuinţele unui medic din judeţ, vineri, 19 mai.

Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară la locuinţa persoanei bănuite de comiterea infracţiunii, precum şi la alte imobile aparţinând acesteia, din comuna Mitoc şi municipiul Botoşani".

"Din probatoriul administrat, până în acest moment, a reieşit faptul că în cursul anului 2020, bărbatul bănuit de comiterea faptei, a solicitat spre decontare servicii medicale care nu au fost prestate în mod real, prejudiciul estimat fiind de peste 150.000 de lei", a precizat Nenişcu.

100.000 de euro găsiți în locuința medicului

În timpul percheziţiilor, într-o locuinţă a medicului au fost găsiţi peste 100.000 de euro.

"În cadrul activităţilor desfăşurate, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, printre care înscrisuri medicale şi de evidenţă contabilă, precum şi peste 100.000 de euro. Suma identificată la locaţiile percheziţionate a fost indisponibilizată în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională", a adăugat oficialul IPJ, potrivit Agerpres.

Medicul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani cu propunere de luare a unei măsuri preventive.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /