#11septembrie Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a adus un omagiu victimelor şi supravieţuitorilor atentatelor din SUA

#11septembrie Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a adus un omagiu victimelor şi supravieţuitorilor atentatelor din SUA

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a transmis sâmbătă un mesaj preşedintelui american Joe Biden în care afirmă că rugăciunile ei se îndreaptă către victimele şi supravieţuitorii atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, relatează Reuters şi dpa.

"Gândurile şi rugăciunile mele - şi cele ale familiei mele şi ale întregii naţiuni - se îndreaptă către victime, supravieţuitori şi familiile afectate, precum şi către membrii primelor echipe de salvare chemate la datorie", a declarat suverana britanică într-un mesaj adresat liderului de la Casa Albă.

"Vizita mea la locul (unde s-au aflat turnurile) World Trade Center în 2010 îmi rămâne întipărită ferm în memorie", a afirmat regina Elisabeta.

"Îmi reaminteşte că, în timp ce îi omagiem pe cei de numeroase naţionalităţi, religii şi din medii diferite care şi-au pierdut viaţa, aducem de asemenea un tribut rezistenţei şi determinării comunităţilor care şi-au unit forţele pentru a reconstrui", a mai spus suverana britanică.

În atentatele jihadiste din 11 septembrie 2001 au fost ucise 2.977 de persoane, în cel mai sângeros atac străin comis pe teritoriul american, potrivit 9/11 Memorial Museum. Printre victime s-au numărat şi 67 de cetăţeni britanici. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”