15 dintre tancurile rusești așa-zis „invincibile“ T-90M, distruse de armata ucraineană

15 dintre tancurile rusești așa-zis „invincibile“ T-90M, distruse de armata ucraineană

Ucraina a distrus cel puțin 15 dintre puternicele tancuri de luptă principale rusești T-90M Proryv sau Breakthrough, dintr-un stoc de 100 de tancuri de luptă de dinainte de război.

Tanc rusesc „invincibil”, distrus FOTO General Staff of the Armed Forces of Ukraine/Facebook

Declarația a fost făcută de Andriy Rudyk, un reprezentant al Institutului Central de Cercetare Științifică pentru Armament și Echipamente Militare, în cadrul unui briefing la 16 martie.

La fel ca o mare parte din echipamentele sale militare scumpe și de top, forțele de ocupație rusești au ales să păstreze tancurile T-90M - cele mai avansate din punct de vedere tehnologic pe care le dețin - în afara acțiunilor de luptă, potrivit English.nv.ua .

Acestea s-au dovedit a nu fi atât de „imbatabile” sau „perfecte” pe cât pretindea Rusia, a declarat Rudyk.

Începând de astăzi, Forțele Armate Ruse au pierdut 15 T-90M-uri în Ucraina. Vorbim doar despre acele cazuri care au dovezi incontestabile sub formă de imagini foto și video. Este probabil ca ocupanții să fi pierdut mult mai multe”, a declarat Rudyk, potrivit Centrului Media Militar.

Pierderi mari pentru Rusia

Prima înregistrare a distrugerii unui tanc T-90 M Breakthrough a avut loc în regiunea Harkov, la 4 mai 2022. Forțele de apărare teritorială ale Ucrainei au eliminat vehiculul cu o pușcă Carl Gustav în Staryi Saltiv.

O inspecție a tancului incapabil a arătat că T-90M este „ limita superioară a ceea ce complexul militar-industrial rusesc a reușit să stoarcă din dezvoltările sovietice”.

Potrivit lui Rudyk, Rusia nu numai că nu produce electronice pentru acesta, dar încearcă să ascundă informații despre originea unor componente.

Rusia a pierdut mai multe trupe în Ucraina decât în toate conflictele de după cel de-al Doilea Război Mondial

Uneori, situația ajunge la absurd - Rusia pur și simplu o trece drept o dezvoltare proprie. Mult-hulitul sistem de control al focului Kalyna are doar marcaje rusești”, a declarat Rudyk.

Fabricarea în masă a acestor tancuri de către Rusia s-a transformat acum în producție bucată cu bucată din cauza sancțiunilor. Prin urmare, Rusia, care suferă pierderi grele și încearcă să străpungă apărarea ucraineană, este forțată să scoată din uz tancurile T-62 și T-72 vechi și „goale”.

Rusia a pierdut 3.504 tancuri de la începutul războiului pe scară largă împotriva Ucrainei, dintre care 12 în ultimele 24 de ore, potrivit ultimei actualizări a Statului Major General.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…