2360 de decese la nivel mondial/Cazurile de coronavirus cresc alarmant în Coreea de Sud. Țările unde au murit oameni până acum

2360 de decese la nivel mondial/Cazurile de coronavirus cresc alarmant în Coreea de Sud. Țările unde au murit oameni până acum

În toată lumea s-au înregistrat până acum 77.813 cazuri de infecție cu COVID-19. Numărul total al morților a ajuns la 2.360,

Epidemia de coronavirus pare să fi intrat într-o nouă fază, iar îngrijorarea cea mare este că începe să se răspândească rapid în alte țări decât China. Deja s-a înregistrat primul deces al unui cetățean european, în Italia, Iranul a anunțat că are patru morți și o creștere semnificativă a cazurilor de îmbolnăvire (18), iar Coreea de Sud se confruntă cu o adevărată „explozie” a epidemiei.

Coreea de Sud a anunțat că a înregistrat 142 de noi cazuri de îmbolnăvire, în 24 de ore, având în total 340.

INTERACTIV - Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus:
---

De asemenea, alte țări încep să anunțe primele lor cazuri de infecție cu coronavirus. Noul coronavirus se răspândește în Orientul Mijlociu, fiind confirmate primele cazuri de infecție în Liban și Israel.

Canada a anunțat că o femeie, cetățean canadian, care a călătorit recent în Iran a fost testată pozitiv la coronavirus. Canada are în total nouă cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Statele Unite înregistrează 34 de pacienți ale căror teste au ieșit pozitive la coronavirus. Dintre aceste cazuri, 21 sunt cetățeni repatriați, iar 13 s-au îmbolnăvit în Statele Unite.

Virusul s-a răspândit până acum în 32 de țări și teritorii, la care se adaugă situația specială de pe vasul „Diamond Princess”.

În aceste condiții, Organizația Mondială a Sănătății  avertizează  că „fereastra de oportunitate” pentru controlarea epidemiei devine tot mai „îngustă”.

În China continentală, numărul cazurilor de infecții confirmate a crescut vineri cu 397, ajungând la un total de 76.288. De asemenea, China a anunțat 109 noi decese, ceea ce ridică bilanțul morților din această țară, aflată la originea epidemiei, la 2.345. O situație îngrijorătoare este în închisorile din China, unde au fost înregistrate 512 cazuri de îmbolnăviri: 271 în Hubei , 207 în Shandong și 34 în Zhejiang.

În toată lumea s-au înregistrat până acum 77.813 cazuri de infecție cu COVID-19. Numărul total al morților a ajuns la 2.360, în timp ce 20.949 de persoane au fost externate, după ce s-au făcut bine.

În afara Chinei continentale, iată unde s-au înregistrat decese până acum din cauza coronavirusului:

Iran - 4

Coreea de Sud - 2

Hong Kong - 2

Diamond Princess - 2 (cetățeni japonezi)

Italia - 1

Franța - 1 (cetățean chinez)

Japonia - 1

Filipine - 1 (cetățean chinez)

Taiwan - 1

Pe de altă parte, în mai multe țări sute de oameni sunt plasați în carantină. Fie sunt pasageri repatriați ai vasului Diamond Princess - unde s-au înregistrat peste 600 de cazuri la bord și două decese, fie au venit din China, fie au intrat în contact cu persoane bolnave.

România are doi cetățeni care s-au infectat cu coronavirus. Este vorba despre doi membri ai echipajului de pe nava de croazieră „Diamond Princess”. Ei sunt tratați în Japonia, iar autoritățile au anunțat că  starea lor este bună . Alți șase cetățeni români aflați pe „Diamond Princess”, sănătoși, sunt  repatriați , la cerere, cu o aeronavă militară care urma să sosească sâmbătă dimineață. La bordul vasului de croazieră s-au aflat în total 17 cetățeni români, doi pasageri și 15 membri ai echipajului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”