29 de percheziţii în judeţele Gorj, Dolj şi Olt, într-un dosar de evaziune fiscală

29 de percheziţii în judeţele Gorj, Dolj şi Olt, într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au efectuat, miercuri, 29 de percheziţii pe raza a trei judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 200.000 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu, percheziţiile au avut loc pe raza judeţelor Gorj (17), Dolj (1) şi Olt (11).

"Au fost vizate persoane care desfăşurau activităţi de achiziţie, transport şi vânzare a materialului lemnos, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În fapt, persoanele vizate au ascuns sursa impozabilă şi s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, consemnând, totodată, în fals, în conţinutul avizelor de însoţire, date nereale. Prejudiciul estimat este de 2.000.000 lei. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai documente referitoare la activitatea desfăşurată, echipamente IT, telefoane mobile, precum şi importante sume de bani, care urmează să facă obiectul cercetărilor, în scopul probării întregii activităţi infracţionale", a spus Victor Ţuhaşu.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmilor din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj, precum şi poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, Olt şi Mehedinţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...