29 de percheziţii în judeţele Gorj, Dolj şi Olt, într-un dosar de evaziune fiscală

29 de percheziţii în judeţele Gorj, Dolj şi Olt, într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au efectuat, miercuri, 29 de percheziţii pe raza a trei judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 200.000 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu, percheziţiile au avut loc pe raza judeţelor Gorj (17), Dolj (1) şi Olt (11).

"Au fost vizate persoane care desfăşurau activităţi de achiziţie, transport şi vânzare a materialului lemnos, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În fapt, persoanele vizate au ascuns sursa impozabilă şi s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, consemnând, totodată, în fals, în conţinutul avizelor de însoţire, date nereale. Prejudiciul estimat este de 2.000.000 lei. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai documente referitoare la activitatea desfăşurată, echipamente IT, telefoane mobile, precum şi importante sume de bani, care urmează să facă obiectul cercetărilor, în scopul probării întregii activităţi infracţionale", a spus Victor Ţuhaşu.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmilor din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj, precum şi poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, Olt şi Mehedinţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Zguduitor articol...

4 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

5 De citit...