3.000 de militari rezervişti americani vor fi pregătiţi să fie dislocaţi în Europa

3.000 de militari rezervişti americani vor fi pregătiţi să fie dislocaţi în Europa

Președintele Joe Biden a semnat joi un ordin prin care 3.000 de militari rezerviști americani vor fi disponibili pentru a fi detașați în Europa în sprijinul eforturilor NATO pe fondul războiului din Ucraina.

Rezerviștii americani ar putea ajunge în Europa FOTO Army Sgt. Caitlin Wilkins

Demersul vine în sprijinul Operațiunii Atlantic Resolve, o misiune lansată în urmă cu aproape un deceniu, după ce Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina. „Din 2014, Comandamentul SUA din Europa a oferit forţe credibile pentru dislocarea prin rotaţie în Europa... pentru a demonstra angajamentul faţă de NATO”, a spus generalul Douglas Sims, director de operațiuni al Joint Staff. „Acest lucru reafirmă sprijinul și angajamentul neclintit față de apărarea flancului estic al NATO în urma războiului ilegal și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a mai precizat generalul.

„Mobilizarea rezerviştilor sub această autorizaţie nu va depăşi 3.000 de membri o dată.(...) Aceşti militari rezervişti vor ajuta forţele active... pentru a întări abilitatea SUA de a-şi susţine prezenţa şi operaţiile la nivel înalt”, a mai transmis președintele Biden.

Pentagonul a comunicat că, prin acest ordin, nu sunt trimişi încă 3.000 de militari americani în Europa, ci rezerviştii vor fi pregătiţi să fie dislocaţi, dacă Comandamentul SUA din Europa decide că este nevoie de aceştia, conform stripes.com . Chiar și înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, Statele Unite au pus mii de trupe americane suplimentare în zone învecinate sau în apropierea Ucrainei, adică în Germania, Polonia și România, pentru a sprijini flancul estic al NATO.

„Comandamentul SUA din Europa se pregăteşte să folosească noile capabilități pentru a sprijini Operaţiunea Atlantic Resolve, ca o continuare a angajamentului SUA la apărarea colectivă, pacea şi stabilitatea NATO”, a spus Bill Speaks, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA din Europa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?