40 de alimente pe care bărbații de peste 40 de ani ar trebui să le evite

40 de alimente pe care bărbații de peste 40 de ani ar trebui să le evite

Pe măsură ce înaintăm în vârstă ne dăm seama că nu mai putem face lucrurile de odinioară, sau cel puțin nu la fel de ușor. Metabolismul nu mai este același, iar obiceiurile privind dieta par că nu se mai potrivesc.

Genetica joacă un rol important când vine vorba de greutate, metabolismul încetinește și există schimbări hormonale. După vârsta de 40 de ani, corpul produce în cantități mai mari o proteină care leagă hormonii sexuali, numită SHBG.

Aceasta se lipește de testosteronul din sânge și îi reduce cantitatea disponibilă pentru organism, potrivit medical-news.org .

Până la vârsta de 40 de ani, bărbații au pierdut de obicei 1-5% din masa musculară. Există o serie lungă de alimente pe care bărbații ce au trecut de acest prag ar trebui să le evite pentru a preveni probleme de sănătate precum obezitate, hipertensiune arterială, colesterol crescut, boli de inimă, diabet, sau diverse tipuri de cancer.

40 de alimente pe care bărbații de peste 40 de ani trebuit să le evite

1. Margarină - este artificială, bogată în grăsimi saturate, conține multe uleiuri procesate, iar toate acestea blochează arterele și măresc colesterolul.

2. Îndulcitori artificiali - cum zahărul este privit drept o otravă, mulți s-au reorientat către îndulcitorii artificiali, dar studiile au demonstrat că aceștia declanșează pofta de dulce și cresc riscul diabetului.

3. Sucuri acidulate - conțin foarte mult zahăr și substanțe toxice pe care corpul nu le mai poate procesa la fel de bine după vârsta de 40 de ani, iar studii recente au arătat corelații cu cancerul și scăderea fertilității.

4. Coloranți artificiali - conțin substanțe asociate cu riscul cancerului.

5. Cocktailuri - combinația dintre zahăr și alcool este dăunătoare.

6. Suc de fructe - deși este promovat ca fiind sănătos, nu este chiar așa. În momentul în care beți suc de fructe primiți o cantitate foarte mare de zahăr și nicio fibră.

7. Brioșe - conțin zahăr și grăsimi cât pentru o zi întreagă. Atât zahărul, cât și sarea, determină celulele pielii să își piardă elasticitatea și așa apar ridurile.

8. Mezeluri - carnea procesată conține conservanți, concentrații mari de sodiu, nitrați, amidon de porumb modificat, iar grăsimea se depune cel mai adesea pe burtă în urma consumului.

9. Carne pe grătar - arderea fripturii și a altor proteine la temperaturi foarte ridicate, la flacără deschisă, poate produce amine heterociclice și hidrocarburi aromatice policiclice, acestea fiind substanțe chimice ce cresc riscul cancerului.

10. Sosul de brânză pentru nachos - conține coloranți artificiali și arome produse în laborator deoarece gustul nu provine de la brânză.

11. Bacon din curcan - mulți au impresia că dacă este din curcan, e mai sănătos, dar este la fel ca orice alt tip de bacon și nu conține decât cu circa 13 calorii mai puține. Pe de altă parte, are mai multe grăsimi saturate și mai mult sodiu.

12. Pastele albe - sunt rafinate și supraprocesate. Practic sunt îndepărtate fibrele cerealelor și nutrienții pentru a obține acea textură moale.

13. Pâine albă - este de asemenea lipsită de fibre și nutrienți.

14. Dressing pentru salată - conține zahăr, sare și aditivi.

15. Produsele lactate fără grăsimi - din cauza faptului că nu au grăsimi, nu au nici gust, drept urmare conțin cantități foarte mari de zahăr și sare.

16. Iaurt cu arome - conține zahăr și arome artificiale.

17. Fructe la conservă - fructele sunt conservate în sirop, arome artificiale și substanțe chimice. Fructele nu au fibre sau nutrienți, iar vitaminele au fost distruse în procesul de conservare.

18. Sirop pentru clătite - este făcut din sirop de porumb bogat în fructoză, iar grăsimea provenită din fructoza procesată se depune adesea pe abdomen.

19. Frișca la tub - conține ulei vegetal parțial hidrogenat și sirop de porumb, iar ambele îngrașă.

20. Fast-food - pe lângă faptul că îngrașă și conține conservanți, declanșează rezistență la insulina, care provoacă diabet. Mai mult, conține alimente pre-fabricate și ulterior congelate, care au trecut printr-un proces de conservare, la care se adaugă și zahărul.

21. Supă la conservă - conține circa jumătate din doza zilnică de sare recomandată.

22. Sos pentru paste - conțin ulei, sare și zahăr în exces.

23. Unt de arahide - valoarea nutritivă a arahidelor este distrusă uleiurile vegetale hidrogenate și procesate, iar pe deasupra determină creșterea colesterolului.

24. Uleiurile vegetale - conține grăsimi polinesaturate și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Toate cele menționate sunt sănătoase într-o cantitate mică, dar în exces pot crește riscul bolilor de inimă.

25. Macaroane cu brânză la conservă - conțin 30% din cantitatea zilnică de sare recomandată, conțin paste făinoase, iar pentru aromă se folosește brânză sub formă de pudră, ce poate crea probleme hormonale.

26. Cafea procesată - în comerț se găsesc diverse sortimente bazate pe cafea, gata de consum, cu diverse arome. Majoritatea folosesc cafea instant, plus că toate conțin foarte mult zahăr.

27. Vafe - pe post de mic dejun, cu diverse toppinguri, sunt prăjite, nu conțin fibre și îngrașă.

28. Sucuri carbogazoase dietetice - deși au fost fabricate alternative fără zahăr sau calorii, conțin îndulcitori artificiali, care sunt dăunători. Se folosesc cantități foarte mici deoarece îndulcitorii artificiali sunt de până la 600 de ori mai dulci decât zahărul. În plus, pot determina pancreasul să elibereze insulină la momentul nepotrivit.

29. Milkshake - nu conține doar înghețată și lapte, ci și grăsimi, care au un impact negativ asupra vaselor de sânge și globulelor roșii.

30. Alimente fără gluten - sunt adesea foarte procesate. Multe alimente din cereale integrale conțin fibre, de care aveți nevoie pentru a vă echilibra glicemia. În plus, fibrele absorb apa, ceea ce ajută organismul să digere alimentele.

31. Plăcinte congelate - au multe calorii, uleiuri hidrogenate și grăsimi.

32. Shake-uri cu proteine din comerț - sunt prelucrate cu aditivi artificiali, arome, zaharuri adăugate, uleiuri hidrogenate și alți conservanți.

33. Limonada - este bogată în calorii și zahăr.

34. Cartofi prăjiți - majoritatea fibrelor și nutrienților se află în coaja cartofului, care este îndepărtată când sunt curățați. În plus, fiind prăjiți în ulei, conțin grăsimi, plus că se adaugă mai mereu foarte multă sare pe ei.

35. Ceaiurile din comerț gata de consum, sub formă de suc - conțin zahăr și coloranți artificiali, iar cantitatea de antioxidanți dintr-o cană de ceai preparat acasă poate fi obținută din consumul a 20 de sticle de ceai din comerț.

36. Gogoși - nu au valoare nutritivă, conțin multe calorii, iar aluatul este făcut din grâu rafinat, care afectează nivelul de zahăr din sânge. Se adaugă faptul că sunt prăjite și că au mult zahăr.

37. Băuturi energizante - au mult zahăr, cofeină, iar impulsul de energie este temporar, deoarece organismul se prăbușește imediat cum dispare efectul.

38. Alimente congelate gata de consum - nu au fibre, conțin mult zahăr și sodiu, iar corpul nu are ce proteine sau grăsimi sănătoase să absoarbă.

39. Burgerii vegetarieni - legumele sunt procesate și nu mai au o valoare nutritivă reală.

40. Dulciurile fără zahăr din comerț - folosesc îndulcitori artificiali, iar în cazul bomboanelor, acestea pot avea mai degrabă efect de laxativ.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...