59 de percheziții ale PCA Ploiești într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de peste 6 milioane lei

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești efectuează, miercuri dimineață, 59 de percheziții în București, Prahova și Dâmbovița, acțiunea vizând un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prejudiciul din acest dosar fiind de peste șase milioane de lei.

Potrivit unor comunicate de presă ale PCA Ploiești și Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, perchezițiile, care sunt efectuate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, vizează domicilii și sedii ale unor societăți comerciale din municipiul București și din județele Prahova și Dâmbovița.

Anchetatorii spun că, în perioada 2008-2015, mai multe societăți comerciale au derulat activități de prestări servicii, de regulă în domeniul construcțiilor, înregistrând în evidența contabilă o serie de achiziții de bunuri și servicii de la diverse societăți comerciale de tip "fantomă".

"Pentru justificarea achizițiilor se întocmeau facturi în valoare de 5 000 lei ( plafon maxim acceptat prin legislația în vigoare pentru efectuarea plăților cu numerar), simulându-se astfel derularea unor operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc, scopul fiind acela de diminuare a obligațiilor de plată către bugetul de stat", se arată în documentele citate.

În vederea recuperării prejudiciului sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurător pe mai multe bunuri imobile și mobile.

În acest dosar, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic și informativ al Serviciului de Operațiuni Speciale Ploiești, iar perchezițiile sunt puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" din Ploiești și Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!

3 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

4 Judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru o mită de 50…

5 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…