„600 de pușcași marini s-au răzvrătit și n-au coborât de pe vase”/Mărturia unui prizonier ar putea explica retragerea bizară a navelor ruse de lângă Odesa

„600 de pușcași marini s-au răzvrătit și n-au coborât de pe vase”/Mărturia unui prizonier ar putea explica retragerea bizară a navelor ruse de lângă Odesa

Serviciul de Securitate al Ucrainei a făcut public interogatoriul unui soldat rus devenit prizonier, care vorbește despre atmosfera extrem de tensionată din interiorul trupelor coordonate de Kremlin.

Militarul spune într-un interogatoriu filmat că regimul de la Moscova a reluat practica „echipelor morții” – eșaloane formate din soldați vânători care vin în urma batalioanelor. Scopul lor este să-i împuște pe militarii ruși care încearcă să dezerteze.

Prizonierul a mai spus că 600 de pușcași marini ruși s-au răzvrătit lângă Odesa și nu au coborât de pe vase, „pentru că au înțeles ce se întâmplă”.

Prizonierul a adăugat că armata rusă este demoralizată și s-ar simți trădată. Soldații care credeau altceva au înțeles că nu se află în Ucraina pentru o misiune de menținere a păcii, mai spune acesta.


Joi, 10 martie, navele de război ruse masate în jurul orașului Odesa cu câteva zile înainte s-au retras subit, deși toți experții așteptau un bombardament masiv îndreptat înspre zonele locuite.

Concomitent, trupele rusești urmau să debarce pentru a ataca orașul și pe cale terestră.

"Navele de război rusești s-au mutat în Crimeea. Acest lucru indică faptul că nu intenționează încă să debarce trupe pe coasta regiunii Odessa, pentru că știu cum se va termina pentru ei", a spus joi Serghei Bratciuk, un reprezentant al Cartierului General Operațional al Administrației Militare Regionale Odesa.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

4 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...