60.000 de soldați ucraineni ar putea încerca o lovitură de berbec în apărarea rusă

60.000 de soldați ucraineni ar putea încerca o lovitură de berbec în apărarea rusă

Marea ofensivă de iarnă a trupelor ruse de ocupație nu s-a concretizat. Suntem aproape la jumătatea lunii aprilie iar trupele Rusiei nu au reușit nicio acțiune notabilă pe linia frontului, toate mișcările ofensive fiind respinse de ucraineni. Mai mult, rușii nu au reușit încă să captureze complet nici orașul Bahmut pe care îl asediază de peste 5 luni cu pierderi majore.

Expertul militar col. (r.) Ion Petrescu a analizat o hartă publicată pe canalele rețelelor de socializare care se ocupă de analiza războiului rus împotriva Ucrainei, arătând că ceea ce vedem indică „faptul că forțele ruse din Ucraina au dezvoltat o serie extinsă de fortificații defensive la câțiva kilometri în spatele liniei de front actuale”.

1. Frontul uc... (herson-contraofensiva_51708400.jpg)

Foto: Twitter Brady A.

„După cum se poate observa, în oblastul Herson există un culoar, între fortificațiile rusești, care ar putea fi exploatat pe timpul ofensivei viitoare, a militarilor ucraineni.

Ofensiva ucraineană ar putea începe peste patru sau șase săptămâni, cu 60.000 de militari, susținuți de batalioane de tancuri furnizate de unele state membre ale NATO, care ar putea compune 1 la 2 brigăzi de blindate, menite a asigura o lovitură de berbec, asupra dispozitivului militar rus defensiv”, a arătat expertul militar Ion Petrescu.

Totodată, într-o intervenție la postul de televiziune B1 TV, Ion Petrescu a subliniat „că trebuie privită cu prudență, afirmația șefului companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, care susţine că Ucraina a convocat peste 200.000 de militari pentru contraofensiva sa”.

Conform postului Deutsche Welle, armata ucraineană a pregătit două corpuri de armată, cu circa 60.000 de militari, ce ar putea declanșa o contraofensivă peste o lună, o lună și jumătate, cu sprijinul batalioanelor de tancuri create după dotarea lor cu blindate de tipul Leopard 2, trimise de diferite state aliate.

Chiar dacă evaluările diferă - cea germană fiind minimală, iar cea rusă fiind exagerată - vom asista, în perioada următoare, la un efort major al armatei ucrainene de a elibera o parte din teritoriile ocupate de forța expediționară rusă, care mizează pe superioritatea numerică, în timp ce Kievul pune accentul pe instruirea militarilor săi și dotarea cu tehnică de luptă modernă”, a conchis Ion Petrescu, potrivit defenseromania.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /