61 de ani de închisoare pentru șase interlopi români acuzaţi de tentativă de asasinat în Mexic

61 de ani de închisoare pentru șase interlopi români acuzaţi de tentativă de asasinat în Mexic

Șase interlopi români acuzaţi de tentativă de omor în Mexic în anul 2018 şi de şantaj pe teritoriul României au fost condamnaţi definitiv, pedepsele cumulate ajungând la 61 de ani de închisoare, a anunțat duminică DIICOT.

Curtea de Apel BucurestiFoto: Hotnews

Potrivit DIICOT , în 2015, pe teritoriul Mexicului, doi dintre inculpaţi împreună cu alte persoane au constituit un grup infracţional la care în perioada 2015 - 2019 au aderat alţi trei inculpaţi, scopul fiind comiterea de infracţiuni de violenţă, respectiv şantaj şi omor calificat.

Membrii gupării sunt acuzați de o tentativă de omor comisă în Mexic în 2 aprilie 2018 și de patru infracţiuni de şantaj comise în perioada 2017 - 2019 pe teritoriul României.

În 13 ianuarie 2020, DIICOT a trimis în judecată șase membri ai grupării, aflați în arest preventiv, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă la omor calificat, şantaj, conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În 2021, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe cei șase la pedepse cuprinse între 3 ani, 4 luni şi 20 de zile şi 10 ani şi 4 luni de închisoare. De asemenea, unul dintre ei a fost obligat să plătească daune morale de 4.000 de euro.

În 17 martie, Curtea de Apel Bucureşti a pronunțat decizia definitivă, prin care au fost majorate pedepsele aplicate unora dintre ei - pedeapsa cea mai mare a fost majorată de la 10 ani şi 4 luni la 13 ani.

„Pedepsele stabilite prin decizia Curţii de Apel Bucureşti pentru cei şase inculpaţi pentru infracțiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă la omor calificat, şantaj, conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor însumează 61 de ani de închisoare”, spune DIICOT.

Prin aceeaşi decizie s-a dispus şi achitarea a doi dintre inculpaţi pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracţional organizat şi încetarea sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare de către unul dintre inculpaţi.

În cazul unui alt inculpat, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la omor calificat (urmarea fiind comiterea unei tentative la omor calificat), instigare la şantaj şi şantaj, s-a dispus arestarea preventivă în lipsă, acesta aflându-se în custodia autorităţilor mexicane, în cadrul procedurii de extrădare iniţiate de autorităţile române, adaugă procurorii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...