83 de persoane au murit de la izbucnirea ciocnirilor armate din Sudan

83 de persoane au murit de la izbucnirea ciocnirilor armate din Sudan

Cel puțin 83 de persoane au fost ucise și 1.126 au fost rănite în urma ciocnirilor armate care au început pe 15 aprilie în Sudan între unitățile armatei țării și forțele de reacție rapidă (forțele speciale, RRF), conform reprezentantului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Foto: Shutterstock

De la începutul ostilităților dintre armată și forțele speciale [în Sudan], cel puțin 83 de persoane au fost ucise și 1.126 au fost rănite”, a declarat un purtător de cuvânt al organizației, citat luni seară de postul de televiziune Al Hadath . El a adăugat că „rechizitele medicale care au fost distribuite spitalelor din capitala Khartoum înainte de evenimentele actuale au fost epuizate în acest moment”.

El a mai subliniat că „medicii, personalul medical, precum și întregul sector al sănătății, se confruntă cu mari dificultăți și probleme în Khartoum din cauza lipsei de securitate”.

Situația din Sudan a escaladat din cauza dezacordurilor dintre comandantul armatei sudaneze, Abdel Fattah al-Burhan, care conduce și Consiliul Suveran (orgul de conducere al țării) și comandantul RRF, Mohammed Hamdan Dagalo (Hamidti), adjunctul său în consiliu. În dimineața zilei de 15 aprilie, au început ciocniri între aceste două structuri în apropierea bazei militare din orașul Merowe și în Khartoum.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...