A DEVALIZAT banii din privatizări! Cifrele CUTREMURĂTOARE care arată că Tăriceanu a fost cel mai NENOROCIT premier al României!

A DEVALIZAT banii din privatizări! Cifrele CUTREMURĂTOARE care arată că Tăriceanu a fost cel mai NENOROCIT premier al României!

Risc Seismic

Vă miră că nenorocitul de Tăriceanu este iarăși la butoanele deciziilor? Statul nu mai are nici jumătate din sumele încasate de România începând cu anii 2000 din privatizări. Deşi s-au promis investiţii, banii s-au dus în principal către finanţarea cheltuielilor explodate ale statului în principal în perioada 2007 -2008. Când Tăriceanu conducea Guvernul care duduia România! Nici până astăzi sumele nu au fost returnate în întregime în contul Fondului Naţional de Dezvoltare.

Potrivit datelor ministerului de Finanţe, citate de Capital.ro , statul român mai are 2,3 miliarde de euro în contul de privatizări, deschid la BNR, respectiv în condul Fondului Naţional de Dezvoltare. În perioada 2000-iulie 2016, în contul deschis la trezorerie Statului pentru sumele rezultate din vânzarea pachetelor de acţiuni deţinute de stat, au fost virate 21,6 miliarde de lei (4,8 mld. euro). banii au fost însă cheltuiţi pentru finanţarea deficitului în perioada crizei. În vara lui 2007, 600 mil. euro s-au luat din acest fond pentru achitarea unei datorii dintr-o emisiune de eurobonduri lansată în 2001. Şi în 2005 Finanţele răscumpăraseră euroobligaţiuni de 300 mil. euro tot din încasările din privatizare. În 2007, circa 2,6 mld. lei din Fondul de Dezvoltare s-au dus în contul curent al Trezoreriei, pentru ca în 2008 suma să se tripleze, la 8,5 mld. lei.

Din aceşti bani astăzi, Guvernul vrea să dea autorităţilor locale credite totale de 500 de milioane de lei (11 mil euro) pentru asigurarea cofinanţării la proiectele europene.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, fosta AVAS, a încasat 14,4 miliarde de lei, iar Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, fostul OPSPI, a primit din privatizări 4,7 miliarde de lei. Cel mai productiv an a fost 2006, iar cele mai mici venituri au venit în perioada 2014-2015.

Cele mai mari încasări în contul Trezoreriei au fost înregistrate în anul 2006, urmat de anul 2004 şi, respectiv, 2013, conform răspunsului furnizat de către MFP, iar cele mai mici venituri obţinute şi încasate efectiv din privatizări au fost înregistrate în perioada 2014-2015, când statul român a încasat efectiv 3 milioane de lei din privatizări. Statul român a încasat peste un miliard de euro din privatizări, din anul 2003 până în prezent, din contractele monitorizate de către Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului din cadrul Ministerului Economiei. Cea mai mare sumă încasată a fost obţinută la vânzarea Petrom către OMV, din anul 2004, când România a obţinut 707,87 milioane euro.

 

 

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”