A doua noapte de ciocniri între protestatari și poliție la nord de Paris în urma decesului unui tânăr în arest

A doua noapte de ciocniri între protestatari și poliție la nord de Paris în urma decesului unui tânăr în arest

Protestatari furioși au aruncat cu cocteiluri Molotov în poliție și au incendiat mașini în cursul nopții de miercuri spre joi într-o zonă la nord de Paris după decesul unui tânăr în timp ce se afla în arestul poliției în această săptămână, a declarat un oficial francez, potrivit Reuters.

Nouă persoane au fost arestate în această a doua noapte de violențe, în care au fost implicați circa 200 de localnici și 180 de polițiști în regiunea Val d'Oise, la 40 de km nord de Paris, a declarat Jean-Simon Merandat, directorul biroului prefectului local.

Aproximativ 15 mașini și zeci de pubele au fost incendiate de protestatari care au aruncat de asemenea cu cocktailuri Molotov spre o grădiniță și spre primărie, a declarat Merandat la postul public de radio France Info.

Autoritățile franceze nu au identificat nicio legătură între tensiunile din zonă și atacul cu camionul de săptămâna trecută din orașul Nisa, de pe coasta sudică, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

În 2005, proteste care au durat săptămâni au izbucnit în suburbiile Parisului după moartea a doi tineri care au fost electrocutați în timp ce se ascundeau de poliție într-un spațiu cu generatoare de electricitate.

Merandat a declarat la France Info că nicio persoană, de la niciuna din cele două tabere, nu a fost rănită în această a doua noapte de confruntări și că la primele ore ale dimineții de joi se reinstalase calmul în zonă.

Protestele din zona Val d'Oise au început marți noapte când, conform procurorului-adjunct François Capin-Dulhoste, un tânăr de 24 de ani a murit în timp ce era transportat de poliție după ce a fost arestat.

Cinci polițiști au fost răniți ușor în prima noapte de ciocniri, când s-a tras asupra lor de către persoane cu arme de foc, a spus el.

Capin-Dulhoste a precizat că victima a avut o problemă la inimă în timp ce era transportată spre stația de poliție, însă cauza morții este încă investigată.

Membrii familiei sale au spus că polițiștii l-au lovit pe tânăr în timp ce îl arestau pentru că a încercat să prevină reținerea fratelui său sub suspiciunea de violență și șantaj.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria