A fentat legea și a construit 30 de apartamente în plus într-un bloc. Percheziții la un dezvoltator imobiliar

A fentat legea și a construit 30 de apartamente în plus într-un bloc. Percheziții la un dezvoltator imobiliar

Polițiștii au făcut marți mai multe percheziții în judeţul Prahova şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar care vizează construirea unui bloc în Ploieşti fără respectarea autorizaţiilor de construire şi falsificarea unor înscrisuri.

FOTO: Shutterstock

Un dezvoltator imobiliar a construit între 2018 și 202 un bloc de locuințe în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire. În plus, el ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în faţa autorităţilor publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât şi la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor, au precizat polițiștii din Prahova.

Nu mai puțin de cinci persoane vor fi audiate de polițiști, în cadrul unui dosar penal, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual.

Potrivit autorităților, 30 de apartamente au fost înscrise în plus la Oficiul de Cadastru Arhitectul şef al Ploieştiului, asta după ce etajul tehnic al blocului a fost transformat în locuințe.

Veronica Rădună, arhitectul șef al Ploieștiului, a precizat că autorizaţia iniţială a fost emisă pentru realizarea, în zona de sud a municipiului Ploieşti, a unui imobil de birouri cu regimul de înălţime P+8.

Ulterior, în 2020, a cerut modificarea autorizaţiei iniţiale, cu nivelul cotei de fundare şi cu modificarea înălţimii interioare a nivelelor. "Nu au respectat autorizaţia pentru că etajul 8 nu a avut înălţimea de 3,40, fapt pe care l-am constatat pe teren. În plus, nici etajul tehnic nu avea înălţimea de 1,80, cum era prevăzut, ci ambele etaje aveau 2,50 m. De asemenea, etajul 9, care trebuia să fie tehnic, este compartimentat şi i s-a dat o utilitate, aici fiind realizate, cel mai probabil, 30 de apartamente, fiind vorba despre un bloc cu două scări", a explicat arhitectul şef al Ploieştiului.

Întreaga construcție are 270 de apartamente în documente, însă la Oficiul de Cadastru au fost înscrise 300, dar şi un regim de înălţime diferit, care nu corespunde PUZ-ului.

Pe lângă amendă, dezvoltatorul imobiliar va fi obligat să respecte autorizația de construcție, ceea ce înseamnă modificarea proiectului actual.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale