A fost descoperit mormântul lui Aristotel: Arheologii au dezvăluit locul criptei de 2.400 de ani - FOTO

A fost descoperit mormântul lui Aristotel: Arheologii au dezvăluit locul criptei de 2.400 de ani - FOTO

După 20 de ani de excavări, arheologii au descoperit mormântul lui Aristotel din Grecia, cripta veche de 2.400 de ani fiind localizată chiar în oraşul naşterii filosofului grec, Stagira, în apropiere de agora, piaţa publică a străvechiului oraş şi nu Chalcis, cum se credea până acum, potrivit The Mirror.

A fost descoperit mormântul lui Aristotel: Arheologii au dezvăluit locul criptei de 2.400 de ani - FOTO

Deşi se credea iniţial că filosoful a fost îngropat în altă parte, în prezent arhologii sunt de părere că rămăşiţele sale au fost mutate. Iniţial arheologii au fost de părere că Aristotel a murit în Chalcis în anul 322 Î.Hr.- la 62 de ani de la naşterea sa din 384 Î.Hr.- însă aceştia sunt de părere în prezent că oamenii din Stagira i-au mutat rămăşiţele în locul în care s-a născut.

Cu ocazia Congresului Mondial Aristotel 2.400 de Ani, arheologii au catalogat descoperirea drept cea mai importantă din excavările ultimilor 20 de ani, potrivit Greek Reporter.

Mormântul are un dom enorm de zece metri şi pardoseală de marmură datată din perioada elenistică. Acesta are o panoramă de 360 de grade şi este plasat într-o zonă uşor accesibilă pentru publicul vizitator care dorea să aducă un omagiu marelui filosof.

Arheologii au notat că construcţia mormântului a fost una pripită şi că materiale de înaltă calitate au fost adăugate în vârful domului la o dată ulterioară.

În mormânt, care a fost distrus de bizantini, excavatoarele au dat peste obiecte de ceramică de la atelierele imperiale şi 50 de monede datate din timpul lui Alexandru cel Mare.

Un perete semi-circular al mormântului se ridică la înălţimea de doi metri. Un culoar îi conducea către intrarea în mormânt pe cei care doreau să aducă un omagiu filosofului grec. Structura mormântului a fost distrusă de bizantinii care au construit un turn pătrăţos deasupra acestuia.

Aristotel a fost descris ca "primul geniu ştiinţific din istorie" în urma scrierilor sale diverse care au acoperit subiecte de la fizică, zoologie la poezie şi lingvistică, contribuind la fundamentul culturii şi gândirii occidentale.

Aristotel (384 î.Hr.- 322 î.Hr.) a fost unul din cei mai importanţi filozofi ai Greciei Antice, clasic al filosofiei universale, spirit enciclopedic, fondator al şcolii peripatetice. Aristotel este cel care a tras concluziile necesare din filosofia lui Platon şi a dezvoltat-o. Aristotel este întemeietorul ştiinţei politice ca ştiinţă de sine stătătoare. A întemeiat şi sistematizat domenii filosofice ca Metafizica, Logica formală, Retorica, Etica. De asemenea, forma aristotelică a ştiinţelor naturale a rămas paradigmatică mai mult de un mileniu în Europa.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …