A fost finalizată unitatea de terapie acută pentru pacienții coronarieni de la Institutul 'C. C. Iliescu'

A fost finalizată unitatea de terapie acută pentru pacienții coronarieni de la Institutul 'C. C. Iliescu'

Unitatea de terapie acută pentru pacienții coronarieni de la Institutul "C. C. Iliescu" a fost finalizată, a anunțat, luni, într-o declarație acordată AGERPRES, managerul institutului, Șerban Bubenek, care a precizat că unitatea dispune și de aparatură medicală complexă.

"Este o unitate specializată de terapie acută pentru pacienții coronarieni așa cum trebuie să existe la spitalele care derulează programe de infarct miocardic acut. Unitatea are 23 de paturi. Probabil că este prima unitate din țară care corespunde întru totul prevederilor acestui ordin și necesității de a avea niște unități de terapie pentru pacienții critici cardiaci, care să semene cât de cât cu niște unități de terapie intensivă (...), dar să îngrijească pacienții cardiaci atunci când nu au nevoie de terapie multi-organică", a explicat medicul.

Potrivit acestuia, reparația capitală și amenajarea secției au costat 110.000 de euro, bani proveniți de la Ministerul Sănătății, care au fost alocați în trimestrul III al anului trecut.

În perioada 5 ianuarie — 10 februarie s-au efectuat instructajele specifice ale personalului, conform noilor protocoale terapeutice și s-a reparat și achiziționat mobilierul specific, din surse extra-bugetare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Îmi plac practicile sexuale neobișnuite” / Scandal la admiterea în magistratură, CSM, chemat să intervină

2 Primele detalii despre uciderea pilotului rus

3 Transnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia / „Pe 29 februarie Putin va anunța acest lucru”

4 De citit...

5 Tace și face...