A fost finalizată unitatea de terapie acută pentru pacienții coronarieni de la Institutul 'C. C. Iliescu'

A fost finalizată unitatea de terapie acută pentru pacienții coronarieni de la Institutul 'C. C. Iliescu'

Unitatea de terapie acută pentru pacienții coronarieni de la Institutul "C. C. Iliescu" a fost finalizată, a anunțat, luni, într-o declarație acordată AGERPRES, managerul institutului, Șerban Bubenek, care a precizat că unitatea dispune și de aparatură medicală complexă.

"Este o unitate specializată de terapie acută pentru pacienții coronarieni așa cum trebuie să existe la spitalele care derulează programe de infarct miocardic acut. Unitatea are 23 de paturi. Probabil că este prima unitate din țară care corespunde întru totul prevederilor acestui ordin și necesității de a avea niște unități de terapie pentru pacienții critici cardiaci, care să semene cât de cât cu niște unități de terapie intensivă (...), dar să îngrijească pacienții cardiaci atunci când nu au nevoie de terapie multi-organică", a explicat medicul.

Potrivit acestuia, reparația capitală și amenajarea secției au costat 110.000 de euro, bani proveniți de la Ministerul Sănătății, care au fost alocați în trimestrul III al anului trecut.

În perioada 5 ianuarie — 10 februarie s-au efectuat instructajele specifice ale personalului, conform noilor protocoale terapeutice și s-a reparat și achiziționat mobilierul specific, din surse extra-bugetare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria