A fost înregistrată prima conversaţie dintre doi delfini

A fost înregistrată prima conversaţie dintre doi delfini

Cercetătorul rus Vyacheslav Ryabov afirmă că ar fi înregistrat, pentru prima dată, conversaţia dintre doi delfini, declarând în cadrul unui raport că aceştia ar fi format cuvinte şi propoziţii printr-o serie de pulsaţii.

A fost înregistrată prima conversaţie dintre doi delfini (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Doi delfini cu nasul turtit, numiţi Yasha şi Yana, nu s-au întrerupt unul pe altul în timpul unei conversaţii care a fost înregistrată de cercetătorul Vyacheslav Ryabov, potrivit Descoperă.

,,În esenţă, aceste schimburi de sunete seamănă cu o conversaţie între doi oameni'', a declarat Ryabov.

Joshua Smith, un cercetător de la Universitatea Murdoch, a declarat că este nevoie de mai multe cercetări înainte ca experţii să fie siguri că delfinii pot avea conversaţii.

,,Cred că este prematur să tragem concluzia că delfinii folosesc semnalele în contextul unui limbaj similar cu cel al oamenilor'', a declarat specialistul.

Există două tipuri de sunete pe care delfinii le utilizează pentru a comunica: fluieratul şi pocnetul. Utilizând o nouă tehnică de înregistrare, Ryabov a separat ,,impulsurile non-coerente'' pe care cei doi delfini le realizau, teoretizând că fiecare sunet reprezintă un cuvânt.

,,Oamenii trebuie să facă primul pas în stabilirea unei relaţii cu primi ,,locatari'' inteligenţi ai planetei, prin crearea dispozitivelor capabile să treacă barierele care stau în calea comunicării dintre delfini şi oameni'', declara Ryabov.

Smith a delcarat că, deşi rezultatele sunt impresionante, dispozitivul ar trebui testat în mediul sălbatic.

,,Dacă stăm să ne gândim, este vorba de două animale într-un mediu artificial, unde reverberaţiile sunt o problemă''.

Sursa: http://bit.ly/2cw1CMK .

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria