A fost lansată capsula fără pilot Cygnus către Stația Spațială Internațională (NASA)

Capsula Cygnus a companiei Orbital ATK a fost lansată marți din Florida pentru o nouă misiune de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale (ISS), potrivit imaginilor transmise în direct de televiziunea NASA, relatează agenția France Presse (AFP).

Racheta Atlas V cu două etaje a United Launch Alliance, care transportă capsula fără pilot, a fost lansată de la baza US Air Force de la Cape Canaveral, conform programării la ora 03:05 GMT (a zilei de miercuri; ora locală 23:05 a zilei de marți).

Cygnus va andoca pe avanpostul orbital cu ajutorul brațului robotizat al ISS condus de doi dintre cei șase membri ai echipajului.

Aceasta este pentru NASA a cincea misiune de aprovizionare a ISS de către Cygnus și a doua după cea din decembrie anul trecut, care a marcat reluarea zborurilor navei spațiale a Orbital ATK după explozia din octombrie 2014 a lansatorului său Antares la scurt timp după decolarea de la centrul spațial din Wallops Island, de pe coasta statului Virginia.

Compania Orbital ATK urmează să mai asigure în 2016 încă două misiuni cargo pentru ISS în cadrul unui contract încheiat cu NASA, în valoare de 1,9 miliarde de dolari. Următoarea lansare va avea loc la începutul verii de la centrul din Wallops Island.

La acest al doilea zbor al său, lansat marți din Florida, versiunea îmbunătățită a Cygnus, cu o capacitate mărită cu 25%, livrează 3,6 tone de marfă către ISS, inclusiv alimente, apă, îmbrăcăminte pentru echipajul compus din șase astronauți precum și echipamente și materiale pentru zeci de experimente științifice, precizează agenția France Presse.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

4 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …