Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

A fost realizată cea mai rapidă cameră de filmat, care captează 10 trilioane de cadre pe secundă

O echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite a dezvoltat cea mai rapidă cameră de filmare din lume, capabilă să capteze 10 trilioane de cadre pe secundă, care va permite observarea la o viteză extrem de redusă, ca şi cum tipul s-ar opri în loc, a unor fenomene ce se petrec foarte rapid, relatează vineri Xinhua.

Studiul, publicat joi în jurnalul Light: Science & Applications, demonstrează că noul sistem, bazat pe o cameră în femtosecundă, a încorporat o tehnică de captare de date utilizată în aplicaţii precum tomografia.

''Ştiam că prin utilizarea unei singure camere în femtosecundă calitatea imaginii ar fi limitată'', a declarat Wang Lihong, profesor de inginerie medicală şi electrică la Caltech. ''Am adăugat o altă cameră care captează o imagine statică. Combinată cu imaginea înregistrată de camera în femtosecundă, se poate utiliza ceea ce se numeşte transformarea Radon pentru a se obţine imagini de înaltă calitate în timp ce se înregistrează zece trilioane de cadre pe secundă'', a explicat cercetătorul.

Camera numită T-CUP a stabilit recordul mondial pentru viteză imagistică în timp real. Aceasta face posibilă analizarea interacţiunilor dintre lumină şi materie la o rezoluţie temporală fără precedent.

Noua tehnologie alimentează o nouă generaţie de microscoape ce vor fi utilizare în cercetarea biomedicală şi în cadrul altor aplicaţii, notează Xinhua.

''Este o realizare în sine", a notat autorul principal al acestei lucrări, Liang Jinyang, specialist în imagistică ultra-rapidă la Institutul naţional de cercetare ştiinţifică (INRS) din Franţa.

''Întrezărim deja posibilităţi pentru creşterea vitezei de până la un cvadrilion de cadre pe secundă. Asemenea viteze vor oferi, cu siguranţă, o fereastră către secrete nedetectabile încă ale interacţiunilor dintre lumină şi materie'', a spus acesta.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Adversarii lui Kovesi au reușit să convingă Bruxellesul: Ea este cea mai bună alegere pentru șefia Pa…

2 ALERTĂ Ce au hotărât „cele 5 fete bune” care-l judecă pe Dragnea. Procesul va dura foarte puțin! Moment-CHEIE …

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă acum la Secția 17 de Poliție?

4 VIDEO Tudose, dezvăluiri incredibile despre Dragnea și căcatul din PSD! Oameni buni, TOTUL este o MINCIUNĂ!

5 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet