A fost redeschis Parcul Sticlăriei din Sectorul 2 (GALERIE FOTO)

A fost redeschis Parcul Sticlăriei din Sectorul 2 (GALERIE FOTO)

Parcul Sticlăriei, cunoscut drept "cea de a doua Deltă a Bucureştiului", s-a redeschis după 30 de ani în care a fost lăsat în paragină, a anunţat Primăria Sectorului 2.

"Timp de 30 de ani, acest parc cu o valoare ecologică extraordinară a fost abandonat, lăsat în paragină şi transformat în groapă ilegală de deşeuri. În ciuda vicisitudinilor, aici şi-au găsit casa o multitudine de specii de păsări acvatice şi animale de dimensiuni mici. Totalul investiţiei în refacerea şi amenajarea parcului este de 3,4 milioane de lei", se precizează într-un comunicat al administraţiei locale, transmis vineri AGERPRES.

 Conform sursei citate, cea mai mare parte a investiţiei a fost direcţionată spre eliberarea vegetaţiei şi lacului de deşeuri din construcţii şi gunoaie.

 În total s-au scos 1.632,36 de tone de deşeuri.

Curăţarea lacului a fost făcută cu utilaje de mici dimensiuni şi cu grijă faţă de faună. Topografia dificilă (versanţi) a presupus extragerea manuală de calupuri de beton abandonate ilegal, arată Primăria Sectorului 2.

 Amenajarea parcului este minimalistă şi a respectat conceptul de "natură în oraş".

"Este un parc fără betoane şi pavele. Fără locuri de joacă cu tartan. Fără maluri de lac cimentate. Este o oază urbană cu izvoare, fântâni, alei refăcute din pietriş, poieniţe cu trifoi, bănci rustice din butuci de lemn", a precizat autoritatea locală.

 A fost plantaţi peste 1.900 de arbori şi arbuşti de diverse specii şi plante ornamentale, decorative, perene şi graminee.

De asemenea, a fost adus iluminat public şi refăcută puntea ornamentală.

 "Odată eliberat de gunoaie, Parcul Sticlăriei este protejat şi conservat. Această biodiversitate în mijlocul oraşului oferă un contact apropiat cu natura", a adăugat autoritatea locală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 Rareș Bogdan reacționează după noile derapaje ale Comisiei Europene privind „corectitudinea politică”