„A fost un semn de respect pentru munca mea”/Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au băut bere. Au lăsat un bilet și banii

„A fost un semn de respect pentru munca mea”/Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au băut bere. Au lăsat un bilet și banii

O româncă, proprietara barului ”Belvedere” din Sant’Angelo in Pontano, din provincia Macerata, regiunea Marche, a lăsat vineri barul deschis, uitând să-l încuie, iar peste noapte trei tineri au intrat și s-au servit cu bere, relatează Cronache Maceratesi .

După ce au băut, au lăsat un bilet pe tejghea: „Am băut două Peroni, iată banii”. Lângă el, un pumn de euro, echivalentul celor două sticle luate din frigider în absența proprietarului. Povestește episodul proprietara Anca Nicoleta Scoleanu, care de un an și câteva luni conduce barul.

„Acest gest arată că există și băieți foarte buni. Nu era deloc de luat în seamă, puteau pleca fără să plătească și să facă și mai rău. A fost ca un cadou și, mai ales, un semn de respect pentru munca mea”, a povestit ea.

Ea subliniază că un astfel de act de corectitudine și bunătate „trebuie povestit, mai ales pentru a reda încrederea în tineri după violențele care ne-au lovit în ultimele săptămâni”.

Nu i-a recunoscut pe cei trei tineri din filmările înregistrate de camerele de supraveghere, dar intenționează să le mulțumească personal și prin intermediul lui Cronache Maceratesi lansează un apel: „dacă acești tineri care s-au comportat atât de bine vin să mă vadă, le ofer un aperitiv”.

Anca Nicoleta Scolareanu, în vârstă de 32 de ani, originară din România, se află în Italia de zece ani și de un an și două luni administrează „Barul Belvedere” din micul sat Sant’Angelo in Pontano. Ea profită de ocazie pentru „a le mulțumi tuturor prietenilor care m-au ajutat să deschid acest bar și să mă perfecționez mereu”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean