A fugit Dragnea? Fifor a ieșit la declarații. S-a instaurat PANICA! Cheamă parlamentarii DUMINICĂ pentru citirea moțiunii de cenzură!

A fugit Dragnea? Fifor a ieșit la declarații. S-a instaurat PANICA! Cheamă parlamentarii DUMINICĂ pentru citirea moțiunii de cenzură!

A fugit Dragnea? Fifor a ieșit la declarații. S-a instaurat panica! Cheamă parlamentarii duminică pentru citirea moțiunii de cenzură!

Deși toate televiziunile au anunțat că după ședința PSD va ieși la declarații șeful PSD, acesta n-a apărut. Este pentru prima oară când se întâmplă așa ceva. La declarații a ieșit unul Fifor.

Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a anuntat vineri noaptea ca duminica va fi citita in plenul Parlamentului motiunea de cenzura impotriva guvernului Grindeanu.

Fifor, a trimis un mesaj și pe grupul de Whatsapp al PSD în care anunță că moțiunea de cenzură se citește duminică, iar prezența este obligatorie.

"O sa convocam colegii parlamentari pentru duminica si duminica, incepand cu ora 16.30, in plenul Parlamentului, se va citi motiunea de cenzura. Asta inseamna ca programul pentru ziua de duminica va fi urmatorul: incepand cu ora 15.00, vor avea loc sedintele de grup ale grupurilor parlamentare social-democrate si ALDE. De la 16.00 va avea loc sedinta Birourilor Permanente reunite, iar de la 16.30 sedinta de plen reunit, in care va fi citita motiunea de cenzura", a afirmat Mihai Fifor, la sediul PSD, citat news.ro.

El a spus ca PSD nu mai poate astepta si "asista impasibil" la actiunile lui Sorin Grindeanu si Victor Ponta.

"Este normal ca Parlamentul Romaniei sa reactioneze si sa putem sa repunem in ordinea normala a lucrurilor ceea ce se intampla. (...) In termenul cel mai scurt Romania sa redevina o tara in care se guverneaza legitim", a adaugat el.

Pentru ca o motiune de cenzura sa treaca este nevoie de 233 de voturi in plenul reunit al Parlamentului, iar PSD si ALDE au impreuna 247 de parlamentari, nefiind astfel nevoie de sustinere din partea altor grupuri.

Potrivit Constitutiei, retragerea increderii acordate Guvernului se face prin adoptarea unei motiuni de cenzura in plenul reunit al Parlamentului, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. In acest caz, va fi nevoie de 116 semnatori, din totalul celor 464 de parlamentari.

Pentru adoptarea motiunii de cenzura, va fi nevoie de 233 de voturi. Este, insa, posibil ca numarul exact sa scada la 232, avand in vedere ca liberalul Eugen Nicolaescu a demisionat din Parlament pentru a deveni viceguvernator BNR. Cvorumul va depinde astfel de depunerea juramantului de catre urmatorul candidat PNL de pe listele parlamentare.

In acest moment, PSD are 221 de parlamentari, PNL are 98, USR are 43, UDMR are 30, ALDE are 26, la fel ca PMP, minoritatile au 17, iar alti 3 parlamentari sunt neafiliati. PSD si ALDE au astfel impreuna 247 de parlamentari, peste numarul necesar pentru a darama Guvernul.

Dupa depunerea motiunii de cenzura, ea trebuie citita in plenul comun al Parlamentului in cel mult 5 zile, iar dezbaterea si votul trebuie sa aiba loc cel tarziu la trei zile dupa aceea.





Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...