A început cea de-a doua ediţie a maratonului vaccinării anti-COVID de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională

A început cea de-a doua ediţie a maratonului vaccinării anti-COVID de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională

Peste 1.400 de voluntari participă la cea de-a doua ediţie a maratonului vaccinării anti-COVID organizat la Bucureşti, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, de vineri până luni la ora 8,00.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Viorel Jinga, a anunţat că sunt aşteptate pentru rapel cele peste 20.000 de persoane care au primit prima doză de vaccin în urmă cu trei săptămâni.


Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


"La această ediţie sunt din nou prezenţi 100 de medici anestezişti asiguraţi de către Societatea Naţională de Terapie Intensivă. De la Academia de Ştiinţe Medicale sunt câte câte doi specialişti pe fiecare tură. Cel mai important - cei aproape 1.400 de voluntari ai UMF 'Carol Davila'. Recunosc, cel puţin la rezidenţi a trebuit să oprim link-ul de înscriere întrucât nu ar fi avut loc în aceste sedii. Cele 20.360 de persoane care au fost vaccinate în prima ediţie sunt aşteptate să vină la rapel. Posibil ca unele din persoane să fi mers deja sau să meargă în alte centre de vaccinare deoarece sunt multe posibilităţi acum de a te vaccina fără programare, doar cu buletinul", a precizat Jinga.

Potrivit acestuia, o noutate a celei de-a doua ediţii a maratonului este aceea că se va vaccina şi cu ser de la compania Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.


Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


"Avem vaccin Johnson&Johnson cu o sigură administrare. Deja am văzut vreo 30 de persoane (pentru administrarea acestui vaccin). Deci, probabil că o să avem destul de multe persoane vaccinate şi cu Johnson&Johnson. Se poate vaccina oricine şi cu prima doză atât la Sala Palatului, cât şi la Biblioteca Naţională sau cu Johnson&Johnson la ambele locaţii. Cei care fac Pfizer pentru prima dată vor avea rapelul peste trei săptămâni în orice alt centru de vaccinare", a explicat rectorul UMF "Carol Davila".

El şi-a manifestat speranţa prezentării la vaccinare a cât mai multor persoane. "Sperăm să vină cât mai mulţi până luni dimineaţă la ora 8,00, la orice oră din zi şi din noapte. Sperăm să reacţioneze populaţia pentru a reactiva puţin această campanie, care, din păcate, în ultima perioadă a stagnat", a declarat Viorel Jinga.


Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


În cele două centre de vaccinare de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

Ediţia a II-a a Maratonului vaccinării de la Bucureşti este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI). AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”