A început răzmerița?/Un intim al cercului de putere l-ar fi înfruntat pe Putin

A început răzmerița?/Un intim al cercului de putere l-ar fi înfruntat pe Putin

Un membru al cercului intim al lui Vladimir Putin l-a confruntat direct pe președintele rus în legătură cu greșelile și eșecurile din războiul din Ucraina, a relatat Washington Post (WP), citând serviciile secrete americane, potrivit The Guardian .

Individul, pe care WP nu l-a numit, i-ar fi exprimat lui Putin îngrijorarea cu privire la proasta gestionare a efortului de război și la greșelile făcute de liderii militari ruși.

Un oficial de informații occidental anonim a declarat pentru ziar:

„De la începutul ocupației am fost martorii unei stări de alarmă crescânde din partea unui număr de persoane din cercul intim al lui Putin. Evaluările noastre sugerează că aceștia sunt deosebit de îngrijorați de recentele pierderi rusești, de direcția greșită și de deficiențele militare extinse”, a afirmat un oficial al serviciilor de informații occidentale pentru ziarul american, sub protecția anonimatului.

Un alt oficial de rang înalt a declarat că „există o mulțime de oameni care sunt convinși că acest lucru nu merge bine sau că nu este cursul corect de acțiune”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că au existat dezacorduri cu privire la război, dar a adăugat că „totul face parte din procesul obișnuit de lucru”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen