A încetat din viaţă creatoarea de costume Emi Wada, premiată cu Oscar

A încetat din viaţă creatoarea de costume Emi Wada, premiată cu Oscar

Creatoare japoneză de costume Emi Wada, care a câştigat un Oscar pentru creaţiile sale din filmul "Ran" din 1985, regizat de Akira Kurosawa, a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, a informat presa locală duminică, citând un anunţ al familiei designerului, relatează Reuters.

Wada a decedat pe 13 noiembrie, iar o slujbă religioasă a fost organizată în prezenţa familiei şi a prietenilor apropiaţi, conform relatărilor. Nu a fost menţionată cauza decesului.

Născută la Kyoto, Wada a început să lucreze în timpul perioadei de studenţie la Universitatea de Arte din Kyoto.

Alături de activitatea de designer în lumea cinematografiei, ea a creat de asemenea costume pentru producţii de teatru şi dans.

Pe lângă colaborarea cu Kurosawa, Wada a realizat costume pentru numeroase filme internaţionale, inclusiv "Prospero's Books" (1991) în regia lui Peter Greenaway şi producţiile "Hero" (2002) şi "House of Flying Daggers" (2004), regizate de Zhang Yimou.

Ea a continuat să lucreze după împlinirea vârstei de 80 de ani, creând costume pentru "Love After Love", regizat de Ann Hui, care a avut premiera în 2020 la Festivalul Internaţional de Film de la Viena. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”