A murit actorul francez Michel Piccoli, la vârsta de 94 de ani

A murit actorul francez Michel Piccoli, la vârsta de 94 de ani

Actorul Michel Piccoli, monument al cinematografiei franceze, renumit pentru rolurile interpretate în peliculele ''Le Mépris'', ''Les choses de la vie'' şi, mai recent, ''Habemus papam'', a murit la data de 12 mai, la vârsta de 94 de ani, a anunţat luni familia sa, citată de agenţia AFP.

''Michel Piccoli a murit la 12 mai în braţele soţiei sale, Ludivine, şi a copiilor săi, Inord şi Missia, în urma unui accident cerebral'', se arată într-un comunicat de presă al familiei transmis AFP de Gilles Jacob, prieten al actorului şi fost preşedinte al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Consacrat în ''Le Mépris'' (''Contempt'') de Jean-Luc Godard (1963), unde a format un cuplu legendar cu Brigitte Bardot, actorul francez a jucat în peste o sută cincizeci de filme, de cel de seducător până la cel de papă - în ultimul său rol mare din ''Habemus Papam'' (2011).

De patru ori nominalizat la Premiile César, în special pentru ''La belle Noiseuse'' de Jacques Rivette, în 1992, Piccoli nu a fost niciodată premiat de Academie, notează AFP.

Michel Piccoli a fost recompensat cu premiul pentru ''Cel mai bun actor'' la Festivalul de la Cannes din 1980 pentru rolul din ''A Leap in the Dark'', de Marco Bellocchio, şi Ursul de Argint pentru cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din 1981 pentru rolul din "Une etrange affaire" (''Strange Affair''). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro