A murit actorul Marian Rădulescu

A murit actorul Marian Rădulescu

Actorul Marian Rădulescu a murit, trupul neînsufleţit urmând să fie depus la Teatrul Excelsior luni, între orele 13,00 - 15,00, potrivit unui comunicat de presă al acestei instituţii de cultură.

"Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la cele veşnice a celui care a fost Marian Rădulescu, actor al Teatrului Excelsior. A plecat fulgerător dintre noi, lăsând în urmă nedumerire şi durere. A fost un actor devotat Teatrului Excelsior şi un coleg apropiat şi generos pentru întreaga echipă a teatrului. (...) Înmormântarea va avea loc marţi, 9 iulie, la Moreni. Teatrul Excelsior îşi exprimă profundul regret şi transmite condoleanţe familiei îndoliate", se arată în comunicatul citat.

Marian Rădulescu (1978 - 2019) a făcut parte din trupa Teatrului Excelsior din anul 2001, când a absolvit Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte (Actorie), la clasa profesorilor Ion Lucian şi Victor Radovici.

Împreună cu o parte dintre colegii săi, Marian Rădulescu şi-a urmat profesorii, formând un nucleu de tineri actori la Teatrul Excelsior, care s-a alăturat membrilor fondatori. În această perioadă au fost preluate pe scena Teatrului Excelsior spectacolele de absolvire ale acestei promoţii, majoritatea în regia lui Victor Radovici, spectacole în care a jucat şi Marian Rădulescu: "Cocoşelul neascultător" de Ion Lucian, "Fetiţa cu chibrituri", după H.C. Andersen, "Bădăranii" de Carlo Goldoni şi "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, menţionează sursa citată.

În următorii ani a făcut parte din distribuţia spectacolelor pentru copii - "Ninigra şi Aligru", după Nina Cassian, "Prostia omenească", după Ion Creangă, "Ora veselă cu tâlc" de Ciprian Cojenel.

În 2011, la inaugurarea noului sediu al Teatrului Excelsior, Marian Rădulescu a jucat în cele două spectacole pregătite pentru acest eveniment: "Vrăjitorul din Oz", după Lyman Frank Baum, şi "Snoave cu măşti" de Ion Lucian. În ultimele stagiuni a avut roluri importante atât în spectacolele pentru copii (Şobol din "Degeţica", după H.C. Andersen, Fratele mijlociu în "Prâslea cel Voinic şi merele de aur", după Petre Ispirescu), cât şi în spectacolele dedicate adolescenţilor (Călăul în "Umbre. Un studiu" de Georgiana Barcan şi Ilinca-Anamaria Prisăcariu, Ghiţă din "TimeAholics" de Bogdan Capşa, Geronte/Temnicer în "Iluzia comică" de Pierre Corneille). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

3 Piedone locuiește în Bragadiru, nu în București / Candidatura la Primăria Capitalei a fost deja contestată cu documente de netăgăduit

4 Mititelu, despre zvonul că fiul său ar fi pierdut 1.000.000 de euro la ruletă: „Nebunii! El cheltuie banii cu divele în vacanțe”

5 Minciuna sării roz de Himalaya