A murit arhitectul britanic Richard Rogers, co-creator al Centrului Pompidou din Paris

A murit arhitectul britanic Richard Rogers, co-creator al Centrului Pompidou din Paris

Arhitectul britanic Richard Rogers, care, împreună cu Renzo Piano, a creat Centrul Georges Pompidou din Paris, a murit sâmbătă seara, potrivit presei, informează duminică AFP.

Câştigător al premiului Pritzker în 2007, Richard Rogers, în vârstă de 88 de ani,"a murit paşnic", a declarat Matthew Freud, preşedintele şi fondatorul agenţiei de comunicare Freuds, pentru agenţia de presă britanică PA.

Potrivit New York Times, fiul său, Roo Rogers, a confirmat decesul a cărui cauză nu a fost precizată.

Născut la Florenţa în pe 23 iulie 1933, a fugit din Italia lui Mussolini împreună cu familia şi s-a stabilit la Londra.

Richard Rogers este unul dintre pionierii mişcării "high-tech", care se remarcă prin structurile sale din sticlă, oţel şi ţevi vizibile.

În afară de Centrul Pompidou din inima Parisului, pe care l-a creat în 1971 împreună cu prietenul său Renzo Piano, a proiectat sediul companiei de asigurări Lloyd's, un OZN arhitectural inaugurat în 1986 în City-ul londonez.

A creat, de asemenea, clădirea Curţii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg, birourile din Berlin din Potsdamer Platz, un terminal al Aeroportului Internaţional Barajas din Madrid, Three World Trade Center din New York, precum şi Millennium Dome, curiozitatea festivităţilor dedicate noului mileniu care i-a atras mânia prinţului Charles.

Devenit Lord Rogers de Riverside, arhitectul a ocupat din 1996 un loc în Camera Lorzilor, camera superioară a parlamentului britanic, în rândurile laburiştilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!