A murit Bogdan Niculescu-Duvăz. Avea 70 de ani

A murit Bogdan Niculescu-Duvăz. Avea 70 de ani

Fostul ministru Bogdan Niculescu-Duvăz a murit, sâmbătă seara, la 70 de ani. Era căsătorit și avea două  fiice. Niculescu-Duvăz a fost unul dintre revoluționarii care au ajuns în conducerea Frontului Salvării Naționale și a fost deputat timp de 26 de ani, în perioada 1990-2016.

Bogdan Niculescu-Duvăz profesa ca arhitect când a izbucnit Revoluția din 1989 și a devenit secretar al FSN în 1990, precum și lider al organizației FSN de București. În al doilea guvern al lui Petre Roman (iunie 1990-septembrie 1991) a fost ministru al Tineretului și Sportului. A fost unul dintre liderii proeminenți ai aripii Roman din FSN, din care a derivat Partidul Democrat.

În guvernul Ciorbea a fost ministru pentru Relația cu Parlamentul. După ce șefia PD a fost preluată de Traian Băsescu  care a reorientat partidul către dreapta, Niculescu-Duvăz a plecat din partid și s-a înscris în PSD.  În perioada iulie-decembrie 2004 a fost ministru pentru Dialog Social în cabinetul condus de către Adrian Năstase.

Fostul său coleg de partid, dar și adversar politic Traian Băsescu a afirmat, într-o intervenție la România TV, că Niculescu-Duvăz are merite importante în tranziția României către democrație.

”Este parte din  nucleul care a preluat Revoluția și a dus-o până la instrarea în istoria constituționalității postdecembriste (…) A fost un om care public a fost mult mai puțin așezat la locul lui decât  alții care au făcut mai puțin. Eu cred că a plecat fără să spună ce era de spus despre Revoluție și mineriade”, a declarat Traian Băsescu.

Bogdan Nicolae Niculescu Duvăz s-a născut pe 14 decembrie 1949 la București.

 Niculescu Duvăz a intrat în politică în 1990.

A fost secretar al Frontului Salvării Naţionale. A făcut parte din Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională, iar în perioada iunie 1990 - septembrie 1991 a condus Ministerul Tineretului şi Sportului.

 Bogdan Niculescu Duvăz a părăsit Partidul Democrat în 2003 și s-a alăturat PSD.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda