A murit cea mai bătrână persoană din lume. Familia a descris-o ca fiind „o zeiță”

A murit cea mai bătrână persoană din lume. Familia a descris-o ca fiind „o zeiță”

Chiyo Miyako, cea mai bătrână persoană din lume, a murit la vârsta de 117 ani, a anunțat Guinness World Records. Femeia care trăia în Japonia a trecut în neființă la scurt timp după ce recordul său de longevitate fusese confirmat.

Chiyo s-a năcut în Wakayama, din regiunea Kansai a Japoniei, pe 2 mai 1901. Potrivit familiei, femeia a fost „o zeiță” care, prin bunătatea ei, îi făcea fericiți pe toți cei care o întâlneau.

Potrivit Guinness World Records, Chiyo Miyako iubea caligrafia, pasiunea sa din copilărie la care nu a renunțat niciodată. Soțul său, Shoji, a lucrat la Căile Ferate Japoneze, având astfel șansa de a călători. Chiyo Miyako este a opta cea mai bătrână persoană din istorie.

Guinness World Records are trei categorii privind longevitatea : cel mai bătrân bărbat în viață, cea mai bătrână femeie în viață și cea mai bătrână persoană în viață.

Titlul de cel mai bătrân bărbat în viață este deținut de japonezul Masazo Nonaka, care a împlinit 113 ani pe 25 iulie, în vreme ce celelalte două tiluri trebuie confirmate după decesul lui Chiyo. Jeanne Louise Calment din Franța, care a trăit 122 de ani, 1875-1997, deține recordul de cea mai bătrână persoană din istorie.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale