A murit David Cassidy, cântăreț american emblematic al anilor '70

A murit David Cassidy, cântăreț american emblematic al anilor '70

David Cassidy, cântăreț și vedetă a serialului american de televiziune al anilor ''70 'The Partridge Family'', a murit marți în Florida la vârsta de 67 de ani, în urma unei insuficiențe hepatice, a declarat agentul său citat de AFP.

Sursa foto: David Cassidy / Facebook

"În numele familiei Cassidy și cu profundă tristețe anunțăm decesul părintelui, unchiului și fratelui nostru drag, David Cassidy. David a murit înconjurat de oamenii care îl iubeau, fericit și eliberat de durerea care l-a chinuit atâta vreme", a anunțat familia într-un comunicat.

În februarie 2017, actorul și tată al actriței Katie Cassidy, 30 de ani, și al cântărețului Beau Cassidy, 26 de ani, dezvăluise că suferă de demență.

Muzicianul și cofondatorul trupei Beach Boys, Brian Wilson, i-a adus un omagiu lui David Cassidy pe rețeaua de socializare Twitter , regretând "o persoană foarte talentată și simpatică".

David Cassidy a avut un succes enorm în SUA, mai ales în rândul adolescenților, interpretând personajul Keith Douglas Partridge din serialul de televiziune ''The Partridge Family'', difuzat între 1970 și 1974. Serialul prezenta povestea unei mame văduve (Shirley Jones) și a copiilor săi care înființează un grup de rock'n'roll.

În această perioadă, el a înregistrat mai multe albume cu Partridge Family înainte de a se lansa într-o carieră solo și a cunoscut un succes fulgerător în muzica pop. De-a lungul carierei sale a lansat 12 albume de studio și a vândut aproape 30 de milioane de exemplare.

În 2011, Cassidy a făcut parte din castingul emisiunii ''The Celebrity Apprentice'', programul televizat derivat din ''The Apprentice'', de unde actorul fusese primul "concediat" de Donald Trump.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia