A murit judecătoarea Sofica Dumitrașcu

A murit judecătoarea Sofica Dumitrașcu

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat vineri decesul fostei judecătoare Sofica Dumitrașcu.

"Consiliul Superior al Magistraturii își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață, după o grea suferință, a doamnei Sofica Dumitrașcu, fost judecător în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ne exprimăm, totodată, înalta apreciere pentru întreaga sa activitate profesională pusă în slujba justiției române și transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!", a transmis CSM.

Sofica Dumitrașcu este cea care, în aprilie 2006, a decis eliberarea lui Omar Hayssam pe motive medicale. Acesta a reușit să fugă din România la scurt timp, eveniment ce a dus la demisia procurorului general de atunci, Ilie Botoș, și a șefilor serviciilor de informații.

Sofica Dumitrașcu a făcut parte și din completul de judecată care l-a condamnat pe Hayssam la 20 ani închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak. În iulie 2013, Omar Hayssam a fost adus în țară și încarcerat.

În 2009, judecătoarea a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție, după care s-a pensionat în anul 2014. A activat apoi ca avocat, unul dintre clienții săi fiind Gigi Becali.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”