A murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova

A murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, s-a stins din viață, miercuri, 13 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Fostul șef de stat se lupta cu o boală incurabilă, potrivit fostului ministru al Economiei, Constantin Tampiza.

Mircea Snegur a murit la vârsta de 83 de ani FOTO: Arhivă

Anunțul decesului a fost făcut de fostul ministru al Economiei, Constantin Tampiza, potrivit Digi24, care citează TV8.md.

„La 13 septembrie, la ora 23.30 Președintele Republicii Moldova Mircea Snegur a cedat în lupta cu boala incurabilă. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească lângă cei drepți”, a scris Constantin Tampiza.

Mircea Snegur a fost primul președinte al Republicii Moldova. Acesta a fost ales președinte pe 3 septembrie 1990 și a deținut funcția până pe 1 decembrie 1996, când a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Petru Lucinschi.

Fostul șef de stat a susținut proclamarea independenței Republicii Moldoa și a acționat pentru recunoașterea noului stat de către Occident. În timpul președinției sale, la 27 august 1991, Parlamentul a adoptat Declarația de Independență prin care Republica Moldova a fost proclamată stat suveran, independent și democratic.

De asemenea, pe timpul președinției sale, Moldova devine stat membru (fondator) al Comunității Statelor Independente, membru cu drepturi depline al Organizației Națiunilor Unite (ONU) și membru cu drepturi depline în Consiliul Europei, potrivit Wikipedia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat