A murit prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator și președinte al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”

A murit prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator și președinte al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”

A murit prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator și președinte al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”. Comunitate academică și-a exprimat regretul la aflarea veștii.

Momcilo Luburici. FOTO Facebook Adrian Iovan

Senatul Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București a anunțat miercuri trecerea în neființă a prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator al Universității:

Întregul personal al Universității Creștine Dimitrie Cantemir, care i-a cunoscut personalitatea, profesionalismul și înalta ținută morală, îi aduce un ultim omagiu! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Cu o carieră de excepție în domeniul educației superioare, prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, și-a dedicat o viață întreagă promovării excelenței academice și dezvoltării instituționale.

„Cu profundă durere, ne exprimăm condoleanțele sincere cu privire la trecerea în eternitate a Domnului Președinte al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, prof. univ. dr. Momcilo Luburici. (...) Cu o viziune clară și o pasiune de neegalat, a condus universitatea către înalte standarde de performanță. Pierderea Domniei Sale lasă un gol imens în întreaga comunitate academică.În memoria Domnului Președinte prof. univ. dr. Momcilo Luburici, ne angajăm să continuăm munca Sa și să menținem înălțimea standardelor academice pe care le-a încurajat și le-a susținut”, a transmis comunitate academică a Facultății de Științe Juridice și Administrative, din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” din București

Un mesaj similar a transmis și Uniunea Națională a Barourilor din România

„Azi dimineață a trecut la cele veșnice Domnul Președinte al Universității Creștine Dimitrie Cantemir Profesor Universitar Doctor Momcilo LUBURICI. După o viață la catedra Universității de Drept la Teoria Generală a Dreptului. În anul 1990 a fondat Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir care în 33 de ani de activitate a dat peste 80000 de absolvenți cu licență, peste 15000 de absolvenți de Maser și câteva mii de doctori în diverse profesii. Numărul cel mai mare de absolvenți a fost de specialiști în drept. Mulți absolvenți au ocupat și ocupă demnități publice în toate sectoarele juridice”, a transmis UNBR.

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, ora 12 la Cimitirul Belu din București.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”