A murit Tiberiu Ceia, unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară. Melodia care l-a făcut celebru VIDEO

A murit Tiberiu Ceia, unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară. Melodia care l-a făcut celebru VIDEO

Interpretul de muzică populară din Banat Tiberiu Ceia a murit la vârsta de 82 de ani. Anunţul a fost făcut de colegii săi de la TVR Timişoara, unde de mai mulţi ani prezenta o emisiune de muzică populară. Tiberiu Ceia este interpretul celebrei melodii "Frumoasă vecina noastră".

"Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristețea de a fi pierdut un om și un artist excepțional nu va umbri bucuria și șansa de a-l fi avut aproape ani mulți.

Tiberiu Ceia s-a stins din viață la 82 de ani FOTO Adevărul

Marii artiști trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generații, de drag și de dor.

Tiberiu Ceia s-a născut pe data de 16 iulie 1940 în Timişoara. Părinții, Aurel, funcţionar, şi Solomia, casnică. Despre copilărie, își amintea mereu cu drag: 'Era ca în poveşti. Doi părinti tineri, veseli, cu mulţi prieteni, care ne umpleau casa în care domnea iubirea”.

Spunea că talentul l-a moştenit de la ambii părinţi, dar şi de la bunici. Avea doar cinci ani când a început să cânte prin casă odată cu muzica Ioanei Radu şi a Mariei Lătăreţu, în timp ce acestea erau difuzate la Radio. Debutul official a avut loc în anul 1967 , pe scena Operei din Timişoara.

A renunțat la meseria de dascăl

După terminarea Liceului „C.D. Loga" din Timişoara, a urmat Şcoala Tehnică Financiară timp de doi ani. Apoi a mers la Universitatea din Timişoara, unde visul sau era să termine Facultatea de Filologie. În 1967 a devenit profesor de limba şi literatura română, şi tot atunci a cântat în cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanţă", în concursul dintre Timişoara şi Iaşi. A câştigat şi adevenit oficial interpret de muzică populară în seara de 21 mai.

La meseria de profesor a renunţat după 12 ani, timp în care a fost profesor şi la gimnaziu, şi la liceu. În perioada aceea începuse să fie chemat la spectacole. În 1978 a plecat definitiv din învăţământ. A ales scena concertând alături de ansamblul Doina Oltului sub îndrumarea directorului Gheorghe Stan. Au urmat o serie de colaborări cu majoritatea orchestrelor din ţară. Tiberiu Ceia a fost director de şcoală, director de Ansamblu artistic, redactor şef, apoi director la Studioul TVR Timişoara.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...