A murit Victor Babiuc, fost deputat și ministru al Apărării

A murit Victor Babiuc, fost deputat și ministru al Apărării

Victor Babiuc, fost deputat și ministru de Interne și al Apărării în România, s-a stins din viață, sâmbătă, 25 februarie, la vârsta de 84 de ani.

Victor Babiuc a murit la vârsta de 84 de ani FOTO: Arhivă

Fostul politician român a îndeplinit de două ori funcția de ministru al Apărării între 1996 și 2000, acesta a fost și ministru al Afacerilor Interne și ministru al Justiției, dar și președinte al Camerei de Comerț a României. De asemenea, Victor Babiuc a fost și deputat în mai multe legislaturi, între 1990-2004.

Anunțul decesului a fost făcut pe Facebook de către scriitorul Radu F. Alexandru.

„Sâmbătă, 25 februarie, a încetat din viață Victor Babiuc, un politician cunoscut după 1989, retras din spațiul public de mai mulți ani. Victor Babiuc a deținut, după 1989, funcții importante în statul român: deputat în mai multe legislaturi (1990-2004), ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor Interne, ministru al Justiției, președinte al Camerei de Comerț a României. ”În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile.

A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el. Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție. Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a anunțat scriitorul Radu F. Alexandru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia