A scăpat un inel cu diamant în closet. 13 ani mai târziu, acesta a fost găsit VIDEO

A scăpat un inel cu diamant în closet. 13 ani mai târziu, acesta a fost găsit VIDEO

În anul 2010, după ce s-a spălat pe mâini la chiuveta din baie, Mary Strand s-a dus să tragă apa la closet și și-a scăpat din greșeală inelul din aur cu diamant în vas. Într-o încercare disperată de a-l recupera, femeia și-a băgat mâinile în vasul de toaletă, însă fără succes, relatează The Washington Post .

Mary Strand și-a recăpătat inelul după 13 ani. Foto Captură video YouTube

Strand l-a sunat pe soțul ei, David, care conduce afacerea familiei de vidanjare. În momentul în care a ajuns la locuința lor din Rogers, Minnesota, bărbatul a încercat toate variantele posibile pentru a da de inel, însă fără izbândă. În cele din urmă, soții Strand au contactat lucrătorii municipali pentru a le solicita să verifice țevile orașului.

Când eforturile nu au dat roade , Strand și-a pierdut orice speranță de a găsi inelul pe care soțul ei i-l dăruise pentru cea de-a 33-a aniversare a căsătoriei lor, un inel din aur cu un diamant marquise, 12 diamante mai mici și alte 16 diamante „micuțe". Nu știa că era doar începutul unei odisee care avea să dureze 13 ani până când inelul avea să fie găsit la o stație de epurare a apelor uzate.

În luna martie, angajații de la stația de epurare din Rogers au găsit inelul în timp ce curățau un utilaj. În urmă cu o săptămână, după o campanie publicitară și o investigație care a durat câteva săptămâni, femeia a reintrat în posesia inelului.

Am fost foarte emoționată", a mărturisit Mary Strand.

Povești „sfâșietoare”

Femeia, în vârstă de 71 de ani, a mai pierdut și alte bijuterii de-a lungul timpului. Inelul pe care l-a primit drept cadou de aniversare a căsătoriei a fost un înlocuitor pentru verigheta pe care a pierdut-o în urmă cu peste zece ani. Ulterior, aceasta a primit un alt inel cu cinci safire de la colegii săi de serviciu.

„L-am pierdut și pe acela", a afirmat ea într-un interviu, râzând.

În luna martie, trei angajați din cadrul stației de epurare a apelor uzate încercau să repare un utilaj care era defect. Astfel, cei trei au găsit o daltă, o clemă și un inel cu diamant. Ulterior, în luna aprilie, Consiliul Metropolitan, o agenție guvernamentală care deservește orașele și comitatele din zona Twin Cities, a anunțat descoperirea pe rețelele de socializare, iar persoanele care știau că au pierdut un inel cu diamant trebuiau să-l descrie pentru a reintra în posesia lui.

Sute de persoane au sunat, sperând să recupereze obiectele pierdute de mult timp. Unele povești au fost „sfâșietoare”, a afirmat purtătorul de cuvânt Kai Peterson. Printre acestea se număra și o femeie „care se plângea că și-a pierdut inelul în noaptea nunții".

Strand nu a știut că inelul a fost găsit până când fiica ei, care locuiește la circa o oră de Rogers, a aflat despre el în timp ce citea mesajele din cartier. Ea și-a sunat mama.

„Mamă, trebuie să fie inelul tău”, i-a spus fiica acesteia.

Recuperarea inelului

Femeia a fost suspicioasă, crezând că fiica ei i-ar putea face o farsă. Cu toate acestea, a sunat la Consiliul Metropolitan a doua zi. Un oficial i-a cerut să descrie inelul. După 13 ani, ea nu-și putea aminti cum arăta. Bărbatul a întrebat-o dacă poate trimite o fotografie, iar ea a făcut-o.

Oficialii au dat curs cererii: Care era puritatea diamantului? Cât a costat? De unde l-a luat? În acel moment, Strand a știut că o aveau în vizor ca principal suspect, ca să spunem așa.

Oficialii au pus doi bijutieri să compare inelul cu cel din fotografiile lui Strand, a dezvăluit ea. Amândoi au confirmat că sunt identice.

Femeia și soțul ei, în vârstă de 75 de ani, au mers miercuri, 17 mai, la birourile Consiliului Metropolitan pentru a recăpăta inelul.

Sunteți gata?", a întrebat un angajat al Consiliului Metropolitan.

Funcționarul a dezvăluit inelul pe care femeia l-a pierdut în urmă cu 13 ani.

Ce ați făcut cu inelul meu?!", a spus ea, în glumă.

Diamantul marquise este „absolut superb", iar inelul în ansamblu este într-o stare remarcabil de bună, având în vedere ce a îndurat. Strand a spus că este bucuroasă că a recuperat ceva care a însemnat atât de mult pentru ea, mai ales pentru că nu se aștepta să îl mai vadă vreodată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”