A treia rundă de discuţii între Rusia şi Ucraina va avea loc luni, anunţă delegaţia ucraineană

A treia rundă de discuţii între Rusia şi Ucraina va avea loc luni, anunţă delegaţia ucraineană

A treia rundă de discuţii între Ucraina şi Rusia cu privire la încetarea ostilităţilor va avea loc luni, a anunţat sâmbătă într-o postare pe Facebook un membru al delegaţiei ucrainene, David Arahamia, fără a oferi detalii suplimentare - transmit AFP şi Reuters.

Delegaţiile din Ucraina şi Rusia au avut două runde de negocieri de când Rusia a lansat o invazie la scară largă pe teritoriul ţării vecine la 24 februarie.

Joi, părţile au convenit să deschidă coridoare umanitare pentru a permite civililor să iasă din anumite zone de luptă, deşi au existat întârzieri în punerea lor în aplicare.

Ucraina a anunţat sâmbătă că discuţiile nu au produs rezultate dar că va continua să continue negocierile.

Negociatorul David Arahamia este şi liderul fracţiunii parlamentare a partidului Slujitorul poporului, al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Agenţia de presă rusă TASS l-a citat pe negociatorul rus Leonid Sluţki, care a declarat că partea ucraineană a arătat o anumită deschidere în a doua rundă pentru a se ajunge la un acord.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă că încercarea lui Zelenski de a obţine ajutor direct din partea NATO în conflictul dintre ţările lor nu ajută discuţiile dintre cele două părţi, dar că Moscova este pregătită pentru o a treia rundă.

Precaută să nu fie antrenată în războiul Moscovei împotriva vecinului său, NATO a respins vineri apelul lui Zelenski de a crea o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei, ceea ce l-a determinat pe preşedintele ucrainean să spună că alianţa a dat undă verde Rusiei pentru a-şi continua atacurile.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia