Abramovici, vizită secretă la Kiev?

Abramovici, vizită secretă la Kiev?

În contextul în care discuţiile dintre Ucraina şi Rusia au ajuns într-un "punct mort" după ce au apărut dovezi privind atrocităţile comise de Rusia împotriva civililor, miliardarul Roman Abramovici a călătorit la Kiev în încercarea de a relua negocierile de pace între cele două ţări, relatează Bloomberg .

Abramovici s-a întâlnit cu negociatorii ucraineni pentru a discuta despre modalităţile de relansare a negocierilor, potrivit unor persoane care au cunoştinţă despre acest subiect. Miliardarul rus, care are legături de lungă durată cu preşedintele Vladimir Putin, a acţionat ca mediator informal de la începutul războiului, când preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut să se implice.

Trupele ruseşti au intensificat bombardamentele asupra oraşelor din Ucraina în ultimele zile, după scufundarea navei amiral a Flotei sale din Marea Neagră, crucişătorul Moskva. Ucraina a declarat că rachetele sale au lovit nava, în timp ce Rusia a spus doar că aceasta a luat foc, fără să explice cum. Regiuni întregi, inclusiv Kiev şi Lviv, în vestul îndepărtat al Ucrainei, au fost ţinta unor focuri de armă.

Ucraina nu a primit încă un răspuns oficial din partea Kremlinului cu privire la propunerile pe care le-a făcut Rusiei în cadrul discuţiilor de la Istanbul, iar Moscova a acuzat în mod repetat Kievul că trage de timp. Discuţiile la nivel inferior au continuat prin legătură video, cu puţine semne de progres.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!