Abuzuri fizice şi psihologice la o şcoală de balet de elită din Berlin

Abuzuri fizice şi psihologice la o şcoală de balet de elită din Berlin

Criticile la adresa mediului profesoral şi a metodelor de predare s-au intensificat la o şcoală de balet de elită din Berlin odată cu lansarea, joi, a unui raport preliminar care detaliază abuzurile comise asupra elevilor, informează DPA.

Autoritatea pentru educaţie din oraşul-land Berlin a numit o comisie independentă în februarie pentru a analiza acuzaţiile - lansate iniţial anonim - împotriva Staatliche Ballettschule Berlin.

În raportul său preliminar, comisia a declarat că este de părere că "starea de bine a copiilor are de suferit în urma abuzurilor de natură fizică şi psihologică, a neglijării emoţionale, a lipsei de acordare a asistenţei medicale şi a neglijării datoriei de îngrijire şi supraveghere a elevilor".

Experţii au vorbit sau au schimbat e-mail-uri cu 108 elevi, părinţi şi profesori în cadrul evaluării lor şi au fost contactaţi de peste 200 de persoane.

Raportul detaliază agresiunile şi violenţele de natură fizică şi psihologică comise asupra copiilor, printre acestea remarcându-se insultele, comentariile răutăcioase la adresa aspectului şi a performanţelor elevilor sau cele cu tentă sexuală.

Un raport anterior al unei comisii de experţi descoperise existenţa unei adevărate "culturi a fricii" la această şcoală de balet.

Ambele comisii îşi vor prezenta concluziile finale în toamnă.

Directorul general şi cel artistic al şcolii au fost concediaţi după ce au apărut pentru prima dată acuzaţiile.

Cei doi au respins însă acuzaţiile, calificându-le drept defăimătoare şi false.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mihaela Moise, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

4 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic