Accesul la Twitter este blocat în China, dar Trump va putea să folosească rețeaua de socializare în timpul vizitei

Accesul la Twitter este blocat în China, dar Trump va putea să folosească rețeaua de socializare în timpul vizitei

Președintele SUA, Donald Trump, care a plecat vineri într-un turneu asiatic în cadrul căruia va ajunge și în China, va putea să folosească în această țară Twitter, deși acolo accesul la rețeaua de socializare este blocat, a asigurat un oficial chinez citat de agenția EFE.

'Nu trebuie să va faceți probleme în legătură cu comunicarea președintelui Trump cu restul lumii', a declarat în fața presei Zheng Zeguang, unul dintre miniștrii adjuncți de externe chinezi. S-au efectuat 'pregătiri considerabile' pentru ca Trump și soția sa, Melania, să simtă la Beijing o 'ospitalitate caldă', a adăugat responsabilul chinez.

Președintele american, a cărui înclinație de a-și transmite prin postări pe Twitter mesajele politice a stârnit numeroase controverse, se va afla săptămâna viitoare, de miercuri până vineri, în prima sa vizită oficială în China, după ce în aprilie l-a primit la reședința sa de la Mar-a-Lago pe omologul său chinez Xi Jinping împreună cu soția acestuia, Peng Liyuan.

În China autoritățile au blocat accesul la Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, Google și alte rețele de socializare sau pagini de internet victime ale așa-numitului 'mare zid virtual' care cenzurează multe conținuturi online provenite din afara țării.

Interdicția poate fi ocolită doar cu ajutorul protocoalelor VPN (Virtual Private Network) prin conectarea la un server extern, dar companiile care oferă acest serviciu sunt tot mai atacate de autoritățile chineze însărcinate cu supravegherea sectorului cibernetic, fiind amenințate inclusiv cu interzicerea funcționării.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 VIDEO Oficial britanic / „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”

3 Așa o fi?

4 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

5 Alina Sorescu divorțează? El nu mai poartă verigheta!