Accident de elicopter în Turcia: 13 militari morți

Accident de elicopter în Turcia: 13 militari morți

Treisprezece militari turci au murit miercuri într-un accident de elicopter în provincia Sirnak din sud-estul Turciei, informează DPA.

Potrivit comandamentului armatei, un elicopter militar Cougar s-a ciocnit de o linie de înaltă tensiune la câteva minute de la decolare. Toți militarii aflați la bord și-au pierdut viața. Ancheta asupra incidentului este în curs, a precizat sursa citată.

În aprilie, un elicopter de poliție cu 12 persoane la bord s-a prăbușit în estul Turciei. Accidentul respectiv a fost pus pe seama vremii nefavorabile, reamintește DPA, care adaugă că sud-estul Turciei este scena unor confruntări violente între forțele de securitate și kurzi din iulie 2015, când s-a întrerupt procesul de pace între Partidul Muncitorilor din Kurdistan și autoritățile de la Ankara. Potrivit Grupului Internațional de Criză, în conflict și-au pierdut viața cel puțin 2844 de oameni — soldați, militanți și civili. Sute de mii de oameni s-au refugiat din regiunea cu populație majoritar kurdă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”