Accident grav între Predeal și Pârâul Rece! 17 răniți, după ce un autocar s-a răsturnat

Accident grav între Predeal și Pârâul Rece! 17 răniți, după ce un autocar s-a răsturnat

Un autocar cu copii s-a răsturnat, vineri după-amiază, pe drumul dintre Râşnov şi Pârâul Rece, în judeţul Braşov, fiind activat planul roşu de intervenţie. Surse medicale au declarat că, în urma evaluării la faţa locului, medicii au stabilit că 17 persoane au fost rănite, 12 cu traumatisme la mâini sau la picioare şi cinci în stare gravă - trei au traumatisme faciale şi două au traumatisme de coloană.

UPDATE 19:42 Centrul Infotrafic - cauza accidentului - pierderea controlului volanului în curbă

Centrul  INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră circulaţia rutieră este oprită în judeţul Braşov, pe DN73A, între localităţile Predeal şi Pârâul Rece, la kilometrul 12, din cauza accidentului.

"Din primele informaţii a reieşit faptul că şoferul unui autocar în care se află 37 de pasageri adulti s-a răsturnat, cauza fiind pierderea controlului volanului în curbă, iar în urma evenimentului au rezultat două victime. Accidentul s-a produs în jurul orei 18:50, iar în prezent sunt blocate ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetării la faţa locului", anunţă reprezentanţii Infotrafic. 

Un autocar care transpora copii s-a răsturnat în cursul după-amiezii de vineri, 23 iunie, pe DN 73A, între Râşnov şi Pârâul Rece.

UPDATE 19.20 Toţi pasagerii autocarului sunt conştienţi şi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean din Braşov. Potrivit ultimului bilanţ, 16 persoane sunt rănite şi doar una este încarcerată.

Potrivit primelor informaţii furnizate de autorităţi, accidentul a avut loc în jurul orei 16.40 pe un sector de drum virajat între dintre localităţile Predeal şi Pârâul Rece. Peste zece echipaje de intervenţie s-au deplasat la faţa locului. În autocar s-ar fi aflat 41 de pasageri, majoritatea copii. Potrivit lui Raed Arafat, directorul SMURD, sunt 12 persoane rănite, toate conştiente. Doi dintre pasageri sunt încarceraţi.

"Datele se pot schimba, în funcţie de ce descoperă echipele de intervenţii la faţa locului. Zece dintre răniţi au leziuni la nivelul membrelor. Au fost trimise echipaje din Braşov şi s-a cerut ajutorul colegilor şi Covasna şi Prahova. A fost pregătit elicopterul SMURD la Târgu Mureş", a mai spus Arafat.

Martorii spun că accidentul a avut loc imediat după o ploaie puternică, pe un sector de drum virajat. Potrivit angajaţilor SMURD ajunşi la locul accidentului, autocarul s-a răsturnat pe o parte, la marginea şoselei.




Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...