Accidente cu avioane Boeing MAX : Donald Trump regretă că avioanele au devenit "prea complexe" pentru pilotare

Accidente cu avioane Boeing MAX : Donald Trump regretă că avioanele au devenit "prea complexe" pentru pilotare

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat marţi regretul cu privire la faptul că avioanele au devenit "mult prea complexe" pentru pilotare, la două zile după prăbuşirea unui Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, care s-a soldat cu moartea a 157 de oameni, informează AFP.

"Avioanele devin mult prea complexe pentru pilotare", a notat Donald Trump pe contul său de Twitter. "Nu mai este nevoie de piloţi, ci de mai degrabă de informaticieni de la MIT (Massachusetts Institute of Technology)", a ironizat el.

"Constat aceasta pentru numeroase produse. Se caută mereu o nouă dezvoltare inutilă, în timp ce, adesea, ceea ce este vechi şi simplu funcţionează mai bine", a continuat preşedintele american.

Mai multe ţări, printre care Singapore, Australia şi Marea Britanie, au decis să-şi închidă spaţiul aerian pentru avioanele Boeing 737 MAX, după două accidente fatale care au avut loc în mai puţin de şase luni şi care au implicat această nouă generaţie de aparate.

În timp ce cauzele accidentului avionului Ethiopian Airlines încă nu sunt cunoscute, prăbuşirea unui avion al Lion Air în Indonezia, în 29 octombrie anul trecut, a atras atenţia asupra unei disfuncţionalităţi a senzorilor pentru unghiul de atac (AOA), defect ce poate determina calculatorul de bord să pună aparatul în picaj, crezând că a fost angajată o reducere de viteză, în condiţiile în care, dimpotrivă, ar trebui să se continue redresarea aparatului.

"Nu ştiu ce credeţi voi, dar eu nu doresc un Albert Einstein ca pilot", a continuat Trump. "Doresc buni profesionişti care să poată relua uşor şi rapid controlul asupra avionului lor!", a subliniat el.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”

5 Cine este escrocul de talie mondială arestat la Cluj și extrădat în SUA