Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

Incidentul a avut loc sâmbătă, 4 mai, în teritoriile ocupate ale Ucrainei, unde un ofițer a împușcat comandanții regimentului 10 de tancuri al Forțelor Armate Ruse.

Trăgătorul s-a dovedit a fi un ucrainean, mobilizat cu forța în armata de ocupație, scriu canalele de propagandă rusă ”Z”.

Acesta se numește Iuri Galușko, în vârstă de 50 de ani. El i-a împușcat pe comandanții Regimentului 10 Tancuri al Forțelor Armate Ruse, după care a dispărut într-o direcție necunoscută. Ocupanții au introdus planul „Interceptare”, care încă nu a dat rezultate.

Canalele ”Z” susțin că bărbatul ar fi fost mobilizat la sfârșitul lunii februarie 2024, adică a servit în armata rusă doar o lună.

Aparent, atacul a fost planificat. Mai multe canale ”Z” susțin că trăgatorul era „localnic” din teritoriile ocupate.

„A semnat un contract și s-a alăturat forțelor armate ruse. El a împușcat șase dintre colegii săi, inclusiv pe comandantul său, a executat mai multe focuri de control în cap și inimă, apoi a fugit”, au relatat propagandiştii.

Acest lucru a fost confirmat de o altă sursă.

„Pe scurt, acest tip era localnic, din teritoriile „eliberate”... A fost aruncat într-un pluton de artilerie, a așteptat un moment și a început să facă rău băieților care dormeau...”, a scris unul dintre canalele Z.

Inițial a fost raportat că incidentul s-a petrecut în divizia 70 a Forțelor Armate Ruse, care operează în direcția Herson. Cu toate acestea, locația incidentului a fost în Donbas.


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

5 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”