Acesta este cadoul făcut de Iohannis lui Trump

Acesta este cadoul făcut de Iohannis lui Trump

Aflat în vizită oficială în Statele Unite, președintele României a primit cadou de la președintele Trump o vază inscripționată cu „White House” iar el a oferit cadou o copie a spadei lui Ștefan cel Mare, dezvăluie Curentul.

Ștefan cel Mare a fost cel mai glorios domnitor care a trăit pe pământurile românești. Om de stat, diplomat și conducător militar, Ștefan a domnit în Moldova timp de 47 de ani. Născut la Borzești, pe malul Trotușului, de unde era originară mama sa, în 1438 sau 1439, Ștefan a fost fiul lui Bogdan al II-lea și al Mariei Oltea. După bătălia de la Vaslui din 1475, în care Ștefan a spulberat imensa armată otomană care atacase Moldova, Papa Sixtus al IV lea i-a conferit titlul de ”athleta christi” şi două daruri, un steag de luptă şi o spadă adică o sabie cu două tăișuri, realizată în atelierele armurierilor italieni, fiind binecuvântată personal de Papă.

La 30 de ani de la moartea lui Ștefan, când Petru Rareş a fost alungat de pe tron de Suleyman Magnificul, domnul adus de turci, Ştefan Lăcustă, i-a lăsat pe otomani să jefuiască tezaurul Moldovei. Otomanii au luat cu ei și spada lui Ștefan cel Mare și au instalat-o în palatul sultanului, Topkapî. Autoritățile turcești nu vor să înapoieze spada furată deși au fost deschise tratative în acest sens de autoritățile române însă când Victor Ponta, acest nou Lăcustă Vodă, a ajuns premier a oferit imediat teren pentru construirea unei mega-moschei de către Turcia, primind la schimb NIMIC pentru România dar devenind prieten la cataramă cu „sultanul” Erdogan.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Putin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina pentru a-și instala propriul guvern marionetă / Lista complotiști…