Acestea sunt documente secrete lăsate în urmă de agenții FSB în Herson

Acestea sunt documente secrete lăsate în urmă de agenții FSB în Herson

Agenții serviciului de informații ucrainean, SBU, au găsit liste cu agenți recrutați de FSB (serviciul secret rus), care au colaborat cu ocupanții ruși din Herson. Documentele au fost lăsate în urmă de ruși, în timpul retragerii haotice din zonă.

Printre documentele descoperite de agenții SBU în Herson se numără „obligații” de confidențialitate scrise de mână de cei recrutați privind colaborarea lor cu FSB, dosare ale agenților, note privind misiuni ale rușilor, „protocoale de căutare” în locuințele rezidenților din Herson, se arată într-un comunicat SBU.

SBU a postat pe rețelele sociale și imagini în care se văd cutii și sacoșe din rafie cu dosare, documente scrise de mână sau imprimate cu declarații sau liste de colaboratori, telefoane, agende etc.

Rușii au lăsat documentele în garajul unei întreprinderi din localitate, în timp de încercau să fugă din calea contraofensivei ucrainene.

Potrivit documentelor, colaboratorii recrutați de ruși le dădeau acestora „ponturi” despre locurile unde se află membri ai mișcării de rezistență ucrainene din regiunea de sud.

De asemenea, rușii le fabricau dosare penale rezidenților din Herson, persecutându-i ilegal, mai arată SBU.

Pe lângă acestea, au mai fost descoperite acte de răpire și tortură, precum și jafuri sub pretextul perchezițiilor la domiciliile rezidenților din Herson, potrivit serviciului de informații ucrainean.

SBU a obținut informații că recrutarea colaboratorilor a fost făcută de ofițeri FSB care făceau parte din „grupul operațional temporar VOG-8”.

Serviciul de informații ucrainean avertizează că toți cei care au colaborat în mod voluntar cu rușii vor fi pedepsiți.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...